Κοσμος

Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Πού βρίσκεται η δημοσιογράφος με το πλακάτ

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες - Η αντίδραση του Κρεμλίνου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημόσια διαμαρτυρία της δημοσιογράφου Μαρίνας Οβσιανίκοβα
Δημόσια διαμαρτυρία της δημοσιογράφου Μαρίνας Οβσιανίκοβα © Screenshot/ YouTube

Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Αγνοείται η τύχη της δημοσιογράφου που ύψωσε πλακάτ – όλες οι πληροφορίες.

Την ώρα που οι Ρώσοι κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους, βομβαρδίζοντας ακόμη και κατοικημένες περιοχές στην Ουκρανία, πολλοί είναι αυτοί που διαδηλώνουν και διαμαρτύρονται για τον πόλεμο.

Ανάμεσά τους και η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα, η οποία έχει εξελιχθεί σε πρόσωπο των τελευταίων ωρών. Η Οβσιανίκοβα κρατώντας πλακάτ, το οποίο έγραφε «όχι στον πόλεμο, σταματήστε τον πόλεμο», μπήκε στο στούντιο του ρωσικού καναλιού Channel 1, την ώρα που μετέδιδε ειδησεογραφικό πρόγραμμα.

Η φωνή της ακούγεται να λέει «όχι στον πόλεμο» προτού διακοπεί το πρόγραμμα από τον σκηνοθέτη.

Πριν από τη δημόσια διαμαρτυρία, η Οβσιανίκοβα κατέγραψε ένα βίντεο στο οποίο αποκαλεί «έγκλημα» όσα γίνονται στην Ουκρανία και λέει ότι ντρέπεται που εργάζεται για αυτό που αποκαλεί προπαγάνδα που Κρεμλίνου.

Russian journalist interrupts live TV state media broadcast with 'no war' protest | ITV News

Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το πού βρίσκεται η δημοσιογράφος

Ελάχιστες είναι οι πληροφορίες για την τύχη της δημοσιογράφου, η οποία πιστεύεται ότι η κρατείται από τις Αρχές. «Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε που βρίσκεται η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα», αναφέρει εκτενές δημοσίευμα του BBC.

Εχθές, Δευτέρα, μετά τη διαμαρτυρία της η Οβσιανίκοβα κρατήθηκε, ενώ ο δικηγόρος της φέρεται να την αναζήτησε σ’ όλα τα αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται κοντά στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να την εντοπίσει.

«Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα δεν έχει βρεθεί ακόμη. Είναι φυλακισμένη για περισσότερες από 12 ώρες», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο δικηγόρος της δημοσιογράφου.

Εικάζεται ότι θα καταλήξει σε κάποιο δικαστήριο της Μόσχας, αλλά «θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε», αναφέρει μεταξύ άλλων το BBC.

Για «χουλιγκανισμό» κάνει λόγο το Κρεμλίνο

Νωρίτερα σήμερα το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «χουλιγκανισμό» την ενέργεια της δημοσιογράφου.

«Σχετικά με αυτή τη γυναίκα, αυτό είναι χουλιγκανισμός», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξαίροντας το τηλεοπτικό αυτό δίκτυο για το ποιοτικό, αντικειμενικό και έγκαιρο πρόγραμμά του.

Ποια είναι η Μαρίνα Οβσιανίκοβα

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ η Μαρίνα Οβσιανίκοβα γεννήθηκε στην Οδησσό από Ρωσίδα μητέρα και Ουκρανό πατέρα και εργαζόταν ως τηλεοπτική παραγωγός στο Channel One, στο πλατό του οποίου μπήκε με το αντιπολεμικό πλακάτ

 Έχει σπουδάσει στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κουμπάν (Κρασνοντάρ) και αργότερα αποφοίτησε από τη Ρωσική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης. Επίσης έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στον όμιλο Russia TV που μετρά περίπου 118 τηλεοπτικά κανάλια και πέντε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σύμφωνα με το IMDB, ήταν επίσης υπεύθυνη για ειδικά εφέ και κασκαντέρ σε δυο ταινίες, Assassins Run και Ya Ne Vernus.

Η Οβσιανίκοβα πριν την παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο επικρίνει την πολιτική του Πούτιν.

«Όλη η ευθύνη για αυτήν την επιθετικότητα ανήκει στη συνείδηση ενός ανθρώπου, του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο πατέρας μου είναι Ουκρανός και η μητέρα μου Ρωσίδα και δεν ήταν ποτέ εχθροί. Το κολιέ στο λαιμό μου λέει ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο», αναφέρει στο βίντεο.

H τελευταία της ανάρτηση στο Facebook ήταν μια φωτογραφία προφίλ, με πλαίσιο το περιστέρι της ειρήνης και την ίδια να φοράει ένα κολιέ στα χρώματα της ρωσικής και της ουκρανικής σημαίας.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ