Κοσμος

Robert «RJ» Regan για τον βιασμό: Χαλαρώστε και απολαύστε το

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος από το Μίσιγκαν μίλησε στις κόρες του για τον βιασμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Robert «RJ» Regan
Robert «RJ» Regan © Facebook

Robert «RJ» Regan: Οι δηλώσεις του ρεπουμπλικανού υποψήφιου για τον βιασμό, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την πανδημία και τον φεμινισμό που προκάλεσαν αντιδράσεις.

«Αν ο βιασμός είναι αναπόφευκτος, χαλαρώστε και απολαύστε τον», είπε σε podcast του Facebook ο Robert «RJ» Regan, ένας Ρεπουμπλικανός, «τραμπικός», υποψήφιος από την πόλη Λάνσινγκ του Μίσιγκαν. O Regan, που υπερψηφίστηκε για την πολιτειακή Βουλή στις προκριματικές της 74ης εκλογικής περιφέρειας, έχει τρεις κόρες στις οποίες, όπως δήλωσε, δίνει αυτή τη συμβουλή. Συνέκρινε μάλιστα τον βιασμό με την κατά τη γνώμη του «εκλογική νοθεία» η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μην επανεκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Regan, μέλος της συντηρητικής ομάδας «Συσπείρωση για τη σωτηρία του Μίσιγκαν», δεν περιορίστηκε σε σχόλια για τον βιασμό: πρόσθεσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι fake, όπως fake ήταν και η πανδημία. Στη συνέχεια, μπροστά στις διαμαρτυρίες που ακούστηκαν τόσο από το Ρεπουμπλικανικό όσο κι από το Δημοκρατικό κόμμα, απάντησε ότι «ο φεμινισμός είναι εβραϊκή συνωμοσία για να καθυποταχθούν οι λευκοί άνδρες», πράγμα που έφερε στην επιφάνεια παλαιότερες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες απέδιδε την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Εβραίους.

Ο δημοσιογράφος του podcast Adam de Angeli προσπάθησε να παρουσιάσει τη δήλωση περί βιασμού σαν αστείο, αλλά έγινε γνωστό ότι μία από τις κόρες του, η Stephanie Regan, σε ανάρτησή της ζήτησε από τους ψηφοφόρους να μην τον στηρίξουν στις βουλευτικές εκλογές. Το ίδιο είχε κάνει και στις εκλογές του 2020 με tweet που είχε γίνει viral.

O Regan ωστόσο συνέχισε ακάθεκτος υποστηρίζοντας τον Πούτιν ο οποίος, κατά τη γνώμη του, «προστατεύει την πατρίδα και τα παιδιά του. Ξέρει ότι οι ΗΠΑ δεν θα τον προασπίσουν από τη διεφθαρμένη Ουκρανία». Η Tori Sachs από το Ρεπουμπλικανό κόμμα της πολιτείας καταδίκασε τον Regan λέγοντας ότι «τέτοια ρεμάλια πρέπει να κρατηθούν μακριά από τις δημόσιες θέσεις» και πρόσθεσε ότι στις εκλογές της 3ης Μαΐου θα στηρίξει την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, Carol Glanville.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ