Κοσμος

Deutsche Bank: Δεν είναι πρακτικό να αποχωρήσουμε από τη Ρωσία

Προτεραιότητα στα συμφέροντα των πελατών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Deutsche Bank: Δεν είναι πρακτικό να αποχωρήσουμε από τη Ρωσία – Προτεραιότητα στα συμφέροντα των πελατών
Deutsche Bank © ΕPA Pool

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Deutche Bank δεν αποχωρεί προς το παρόν από τη Ρωσία.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι «πρακτική» η διακοπή των δραστηριοτήτων της Deutche Bank στην Ρωσία, όπως δήλωσε χθες ο οικονομικός διευθυντής της Τράπεζας, James von Moltke, την ώρα που χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η JP Morgan και η Goldman Sachs απομακρύνονται από τη χώρα στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Είμαστε εκεί για να στηρίξουμε τους πελάτες μας. Και έτσι, για πρακτικούς σκοπούς, δεν είναι επιλογή που είναι διαθέσιμη σε εμάς. Ούτε θα ήταν η σωστή κίνηση όσον αφορά την διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες μας και την βοήθεια που τους δίνουμε για να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση», εξήγησε ο ίδιος.

Βέβαια ο von Moltke άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της στάσης της Τράπεζας, στην περίπτωση που η πολιτική κατάσταση κλιμακωθεί και εάν οι πελάτες της Deutsche Bank στη Ρωσία – ιδίως πολυεθνικές εταιρείες – σταματήσουν να δραστηριοποιούνται στη χώρα.

«Βέβαια, θα πρέπει να βλέπουμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση και να επανεξετάσουμε ττο αποτύπωμά μας στη Ρωσία, ενόσω αποκτάμε καλύτερη ευκρίνεια». Ο ίδιος τόνισε ότι «Όσο μειώνεται (η παρουσία των πελατών μας), τόσο θα περιορίζεται και η παρουσία μας στην Μόσχα).

Εντωμεταξύ λίγο νωρίτερα, η Goldman Sachs ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη Ρωσία, με αποτέλεσμα να γίνεται η πρώτη μεγάλη τράπεζα της Wall Street που «γυρνά την πλάτη» στη χώρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ