Κοσμος

Συνάντηση Κουλέμπα-Λαβρόφ: Καμία δέσμευση για κατάπαυση του πυρός

Ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνάντηση Λαβρόφ - Κουλέμπα
Συνάντηση Λαβρόφ - Κουλέμπα © EPA

Χωρίς να σημειωθεί πρόοδος ολοκληρώθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας.

Καμία αξιοσημείωτη πρόοδος δεν σημειώθηκε στην συνάντηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα που έγινε στην Αττάλεια, παρουσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και διήρκησε δύο ώρες.

Ειδικότερα, μιλώντας για το ενδεχόμενο εκεχειρίας, εμφανώς απογοητευμένος, ο Ντμίτρο Κουλέμπα τόνισε: «Ζητήσαμε κατάπαυση πυρός 24 ωρών. Δεν έγινε καμία πρόοδος σ' αυτό γιατί άλλοι αποφασίζουν γι 'αυτά τα ζητήματα στη Ρωσία».

Σε δηλώσεις του, ο Oυκρανός ΥΠΕΞ έκανε σαφές ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερη πρόοδος, αφού ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν άλλαξε τη ρωσική στάση.

«Έκανα ό,τι μπορούσα» είπε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Τόνισε, επίσης, ότι η Ουκρανία ζήτησε κατάπαυση του πυρός, ωστόσο έλαβε αρνητική απάντηση. «Ήρθα για να συμφωνήσουμε για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Μαριούπολη» είπε, τονίζοντας ότι στην πόλη η κατάσταση είναι απελπιστική.

«Δυστυχώς ο Λαβρόφ δεν ήταν σε θέση να δεσμευτεί» επεσήμανε.

«Θέσαμε», συνέχισε, «το θέμα μιας 24ωρης κατάπαυσης πυρός για να λυθούν κάποια ανθρωπιστικά ζητήματα αλλά ούτε σε αυτό συμφωνήσαμε. Μάλλον πρέπει να αποφασίσουν άλλοι στη Ρωσία».

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ