Κοσμος

Humans for Ukraine: Μαρτυρίες μέσα από τις φωνές Ουκρανών

Η πρωτοβουλία του Digital Communication Network Global με συγκλονιστικές ιστορίες - Δείτε τα βίντεο και τις αφηγήσεις των ανθρώπων που δοκιμάζονται

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόσφυγες στην Ουκρανία

Humans for Ukraine: Η πρωτοβουλία του Digital Communication Network Global για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το Digital Communication Network Global, ένα δίκτυο που συνδέει επιστήμονες, ερευνητές της ψηφιακής εποχής από διαφορετικά υπόβαθρα προκειμένου να απαντήσουν στις προκλήσεις της ψηφιακής τεχνολογίας, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία Humans For Ukraine με στόχο να αναδείξει τη φωνή της κοινωνίας των πολιτών, αυτούς που δοκιμάζονται μέσα από την τραγική εμπειρία του πολέμου. Η καμπάνια αυτή δίνει φωνή σε αυτούς που δοκιμάζονται, που καταγράφουν τις προσωπικές τους μαρτυρίες με κάθε τρόπο, με ιστορίες που δημιουργούνται από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων και των πολυμέσων.

#HumansForUkraine: Anastasiia Aharkova

«Οι ιστορίες απεικονίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι Ουκρανοί βιώνουν, μέσα από την τραγική εμπειρία του πολέμου, την καταπίεση, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ αγωνίζονται για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Πιστεύουμε, πως αυτές οι ανθρώπινες ιστορίες θα πρέπει να προστεθούν στην καθημερινή ροή των ειδήσεων για την έκβαση του πολέμου, προσθέτοντας  την ανθρώπινη διάσταση ενός δράματος, μιας εισβολής, αφετέρου την οπτική της κοινωνίας των πολιτών. Αυτή η πρωτοβουλία ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των Ουκρανών που επιθυμούν οι φωνές τους να ακουστούν σε όλον τον κόσμο και ο κόσμος να αναλάβει δράση ενάντια στον πόλεμο» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Digital Communication Network Global.

Οι μαρτυρίες αυτές θα ανανεώνονται καθημερινά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το site του το Digital Communication Network Global και περιλαμβάνουν ψηφιακά ημερολόγια, δουλειές καλλιτεχνών, συνεντεύξεις που συνδέονται με τη ζωή στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες όπου βρίσκονται οι πρόσφυγες, κατά τη διάρκεια ενός πολέμου που απειλεί όλους μας, αλλά βιώνεται περισσότερο από εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, την Ουκρανία.

"Humans for Ukraine":  Tetyana

Humans for Ukraine: Η πλατφόρμα του Digital Communication Network Global για τον πόλεμο στην Ουκρανία με μαρτυρίες Ουκρανών

Παραθέτοντας μερικά αποσπάσματα από τις μαρτυρίες και τις αφηγήσεις Ουκρανών για τον πόλεμο μετά τη ρωσική εισβολή, το Digital Communication Network Global καλεί τους πολίτες να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις μαρτυρίες αυτές προκειμένου να υπάρξει συμπαράσταση σε όσους βιώνουν την τραγική αυτή κατάσταση αλλά και να διατρανωθεί ένα μήνυμα εναντίωσης στον πόλεμο.

Humans For Ukraine

«Ο ανιψιός μου είναι 5 χρονών. Αυτές τις μέρες παίζουμε το παιχνίδι του «Υπόγειου Βασιλείου». Το παιδί απολαμβάνει το παιχνίδι μας, όμως φοβάται πολύ από τις σειρήνες του πολέμου. Έχετε ποτέ προσπαθήσει να εξηγήσετε τι είναι ο πόλεμος σε ένα παιδί 5 χρονών;»

«Σας γράφω αυτό το μήνυμα από το πολεμικό καταφύγιο στο Κίεβο και πραγματικά νιώθω ήδη πως ζω εικόνες αποκάλυψης».

«Κάθε τόσο προσπαθώ να ελέγξω αν η οικογένειά μου και οι φίλοι μου είναι καλά. Τα πρωινά είναι ιδιαίτερα τρομαχτικά και ανήσυχα, πιάνω το τηλέφωνο μου για να δω αν όλοι είναι καλά και ζωντανοί»

«Λίγο πριν τον πόλεμο ήμουν στο νοσοκομείο. Μόλις ξεκίνησε ο πόλεμος, όλοι οι ασθενείς που μπορούσαν να περπατήσουν κλήθηκαν να φύγουν και να μείνουν στο σπίτι για να απελευθερώσουν χώρο για τους τραυματισμένους Ουκρανούς στρατιώτες».

Παιδί κρατά φύλλο χαρτιού με αντιπολεμικό μήνυμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Πραγματικά φοβάμαι μήπως και με πάρει ο ύπνος, γνωρίζοντας πως ίσως να μην μπορέσω να ξανά ανοίξω τα μάτια μου»

«Με χέρια τρεμάμενα προσπαθώ να διατηρήσω τη φωνή μου ήρεμη γιατί λέω στον 5χρoνο γιo μου ένα παραμύθι. Πρέπει να κοιμηθεί λίγο. Φοβάται πολύ τις βόμβες, η καδιά του χτυπάει δυνατά αλλά σταδιακά η καρδιά του χτυπά πιο ήρεμα»

Humans for Ukraine: Anastasiia

Humans for Ukraine: Air raid alerts

Humans for Ukraine: A video from a bomb shelter

Humans for Ukraine: Thousands of women children, are arriving to the Lviv railway station

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα 
Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα

Η άδεια διέλευσης ενός Παλαιστινίου προς την Αίγυπτο κόστιζε στη μαύρη αγορά 5.000 δολάρια για έναν ενήλικα και 7.500 δολάρια για ένα παιδί. Το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη οι τιμές αυτόματα διπλασιάστηκαν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY