Κοσμος

Ουκρανία: Η Microsoft αναστέλλει τη διάθεση προϊόντων στη Ρωσία

Τι ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Microsoft αναστέλλει τη διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών στη Ρωσία.
Εργαζόμενοι στη Microsoft - ΑΡΧΕΙΟ © EPA

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Microsoft αναστέλλει τη διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών στη Ρωσία.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των πολυεθνικών εταιρειών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αυτή τη φορά η Microsoft ήταν εκείνη που ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανέστειλε τις πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών στη Ρωσία, ενώ έκανε γνωστό πως θα διακόψει «πολλές πτυχές» των δραστηριοτήτων της στη χώρα, σε πλήρη ευθυγραμμισμό με τις αμερρικανικές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

«Όπως ο υπόλοιπος κόσμος, είμαστε τρομοκρατημένοι, θυμωμένοι και λυπημένοι από τις εικόνες και τις ειδήσεις που έρχονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και καταδικάζουμε αυτήν την αδικαιολόγητη, απρόκλητη και παράνομη εισβολή από τη Ρωσία», έγραψε ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ σε ανάρτησή του το πρωί της Παρασκευής.

Η Ουκρανία ζητά από ΗΠΑ και ΕΕ κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες

Την ίδα ώρα, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ουκρανίας, Κιρίλο Σεβτσένκο, ζήτησε σήμερα από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία όλων των ρωσικών τραπεζών που υπάγονται στη δικαιοδοσία τους και να αναστείλουν την πρόσβασή τους στις αγορές τους και τις τράπεζες.

«Σας προτρέπουμε να λάβετε αποφάσεις που θα βοηθήσουν στη διεθνή καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», είπε ο Σεβτσένκο σε ανακοίνωσή του.

Σε ξεχωριστή επιστολή και ανάρτηση του στο Facebook, ο υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, Σέργκι Μαρσένκο, προέτρεψε τις μεγάλες δυτικές τράπεζες και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων όπως η Morgan Stanley, η BlackRock, η HSBC, η Deutsche Bank, η JPMorgan και άλλες να διακόψουν τους δεσμούς τους με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

«Η μάχη για τη δημοκρατία και την ελευθερία δίνεται τώρα. Αυτές είναι οι ίδιες αξίες, οι οποίες στηρίζουν τις δεσμεύσεις σας να τηρείτε τα πρότυπα καλής Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής Διακυβέρνησης», ανέφερε ο Μαρσένκο στη σημερινή του επιστολή.

«Σας απευθύνω έκκληση, εξ ονόματος κάθε Ουκρανού, ζητώντας να απομονώσετε τη Ρωσική Ομοσπονδία και τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας από τις δραστηριότητές σας και να εγκαταλείψετε αυτές τις αγορές».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προχωρούν στον νότο οι Ρώσοι (Live)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ