Κοσμος

Ουκρανία: Nεκρός κορυφαίος Ρώσος στρατηγός από ελεύθερο σκοπευτή

Ο σημαντικότερος στρατιωτικός που έχει σκοτωθεί μέχρι στιγμής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύμφωνα με το AP, ο Σουχοβέτσκι συμμετείχε και στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία.
Αντρέι Σουχοβέτσκι © Getty Images/Ideal Image

Νεκρός έπεσε ο Ρώσος υποστράτηγος Αντρέι Σουχοβέτσκι, κατά τη διάρκεια σφοδρών μαχών στην Ουκρανία, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ και Ουκρανούς αξιωματούχους.

Ένας υψηλόβαθμος Ρώσος στρατηγός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μαχών στην Ουκρανία, εξέλιξη που αποτελεί χτύπημα για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Όπως μεταδίδει ο Independent, στρατιωτική πηγή είπε ότι ο στρατηγός σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή.

Ο Αντρέι Σουχοβέτσκι ήταν ο στρατηγός της 7ης Ρωσικής Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας και αναπληρωτής διοικητής της 41ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων και μακράν ο σημαντικότερος στρατιωτικός που έχει σκοτωθεί μέχρι στιγμής στη σύγκρουση. 

Η ρωσική εφημερίδα «Pravda», η οποία έκανε αναφορά στον θάνατό του, έγραψε πως ο Σουχοβέτσκι αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Διοίκησης Αερομεταφερόμενων του Ryazan το 1995, έχοντας ξεκινήσει ως διοικητής διμοιρίας, πριν ανέλθει σε αρχηγό του επιτελείου της αερομεταφερόμενης μεραρχίας. Ο 47χρονος Σουχοβέτσκι είχε ανέβει σταθερά στις στρατιωτικές βαθμίδες και κατείχε επί σειρά ετών ηγετικές θέσεις, ενώ συμμετείχε στη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία.

Ο Βλ. Πούτιν σε ομιλία του είπε ότι ένας στρατηγός σκοτώθηκε. Ο θάνατος του Σουχοβέτσκι θεωρείται ένα ακόμα σήμα ότι η επιχείρηση δεν εξελίσσεται όπως περίμεναν οι Ρώσοι. Ήταν ένας αξιοσέβαστος αλεξιπτωτιστής, που είχε ασκηθεί για αποστολές σε «εχθρικό έδαφος» και φέρεται να είχε παρασημοφορηθεί για τον ρόλο του στην προσάρτηση της Κριμαίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ