Κοσμος

Ουκρανία: Αρχές της άλλης εβδομάδας ο 3ος γύρος των συνομιλιών

Τι δήλωσε ο σύμβουλος του ουκρανού προέδρου, Μιχαΐλο Ποντολιάκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο τρίτος γύρος των συνομιλιών
To τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας © Twitter

Πόλεμος στην Ουκρανία - Διαπραγματεύσεις: Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο τρίτος γύρος των συνομιλιών με τη Ρωσία.

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου, Ζελένσκι, δήλωσε απόψε ότι ο τρίτος γύρος των συνομιλιών με τη Ρωσία θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Belta της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σημερινός δεύτερος γύρος των συνομιλιών για εκεχειρία με τη Ρωσία δεν είχε τα αποτελέσματα που ήλπιζε το Κίεβο, αλλά οι πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων.

Συμπλήρωσε πως υπήρξε μια συνεννόηση για την παράδοση φαρμάκων και τροφίμων σε τοποθεσίες όπου μαίνονται οι πιο σκληρές μάχες.

Είναι η πρώτη φορά που οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε οποιοδήποτε θέμα από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από μια εβδομάδα.

Ωστόσο, ο Ποντολιάκ είπε ότι το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε τις ελπίδες του Κιέβου. «Προς μεγάλη μας λύπη, δεν πήραμε τα αποτελέσματα τα οποία υπολογίζαμε», τόνισε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι συζητήσαμε την ανθρωπιστική πτυχή με αρκετή λεπτομέρεια, επειδή πολλές πόλεις είναι πλέον περικυκλωμένες. Υπάρχει μια δραματική κατάσταση με ανάγκες για φάρμακα, τρόφιμα και απομάκρυνση ανθρώπων», συμπλήρωσε.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι θέλει απευθείας συνομιλία με τον Πούτιν

Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε νωρίτερα ότι θέλει να διαπραγματευτεί απευθείας με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, που είναι ο «μόνος τρόπος να σταματήσει ο πόλεμος» μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

«Πρέπει να μιλήσω με τον Πούτιν (...) γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτός ο πόλεμος», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λέγοντας ότι είναι «ανοιχτός» και «έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις» του.

«Κάθισε μαζί μου για διαπραγματεύσεις, αλλά όχι στα 30 μέτρα», είπε αναφερόμενος προφανώς στη συνάντηση του προέδρου Μακρόν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. «Δεν δαγκώνω, τι φοβάσαι;», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οποιεσδήποτε λέξεις είναι πιο σημαντικές από τις σφαίρες, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό συνεχή πυρά οι μεγάλες πόλεις (Live)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ