Κοσμος

Φορτηγό πλοίο βουλιάζει ανοιχτά της Οδησσού - Χτυπήθηκε από νάρκη

Τέσσερις αγνοούμενοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το φορτηγό πλοίο Helt (φωτογραφία αρχείου)
Το φορτηγό πλοίο Helt (φωτογραφία αρχείου) © Marine Traffic / Ernst - Gert Schmidt

Πόλεμος στην Ουκρανία - Οδησσός: Φορτηγό πλοίο βουλιάζει μετά από έκρηξη - Τέσσερις αγνοούμενοι - Πληροφορίες ότι χτυπήθηκε από νάρκη.

Το φορτηγό πλοίο Helt, εσθονικής ιδιοκτησίας, βυθίστηκε σήμερα Πέμπτη (3/3) στα ανοικτά του ουκρανικού λιμανιού της Οδησσού ύστερα από έκρηξη, όπως ανακοίνωσε η εταιρία διαχείρισης του σκάφους.

Δύο μέλη του πληρώματος βρίσκονται σε σωσίβια λέμβο στη θάλασσα, ενώ τέσσερα άλλα δεν έχουν εντοπιστεί, δήλωσε στο Reuters ο Ίγκορ Ίλβες, γενικός διευθυντής της εταιρίας διαχείρισης Vista Shipping Agency, με έδρα το Ταλίν.


«Το σκάφος τελικά βυθίστηκε», είπε ο Ίλβες. «Δύο από τα μέλη του πληρώματος είναι σε λέμβο στη θάλασσα και τέσσερα άλλα αγνοούνται. Δεν γνωρίζω πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή».

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας υποστήριξε ότι το σκάφος ίσως χτυπήθηκε από νάρκη.

Η θέση του σκάφους που βυθίζεται ανοιχτά της Οδησσού

Σύμφωνα με την DailyMail, o ουκρανικός στρατός είπε ότι το ρωσικό ναυτικό ανάγκασε το Helt να εισέλθει σε μια επικίνδυνη ζώνη της Μαύρης Θάλασσας για να καλύψει την κίνηση των δικών του πολεμικών πλοίων.  Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δήλωσαν: «Για την ασφάλεια της πολιτικής ναυσιπλοΐας, το Πολεμικό Ναυτικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έκλεισε τη ναυσιπλοΐα στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας. Ταυτόχρονα, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας συνεχίζει τις τακτικές των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από ζωές αμάχων».  

Η βύθιση του Helt έρχεται μόλις μια ημέρα αφότου ένα φορτηγό πλοίο ιδιοκτησίας Μπαγκλαντές χτυπήθηκε από πύραυλο ή βόμβα στο λιμάνι Olvia της Μαύρης Θάλασσας, σκοτώνοντας ένα από τα μέλη του πληρώματος του.  

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ