Κοσμος

Φλόριντα: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο για την απαγόρευση των αμβλώσεων

Δεν περιλαμβάνονται εξαιρέσεις για περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρέφος
Βρέφος ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ © UNSPLASH

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Φλόριντα ενέκρινε νομοσχέδιο για την απαγόρευση των αμβλώσεων μετά τη 15η εβδομάδα της κύησης.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Φλόριντα ενέκρινε αργά χθες Τετάρτη το βράδυ νομοσχέδιο με το οποίο απαγορεύονται οι αμβλώσεις μετά τη 15η εβδομάδα της κύησης, ένα μέτρο που επιθυμούν να υιοθετήσουν πολλές Ρεπουμπλικανικές πολιτείες την ώρα που το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζει τη συνταγματικότητα αυτών των ορίων.

Η Γερουσία της Φλόριντα, όπως και ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας Ρον ντε Σάντις αναμένεται να εγκρίνουν το νομοσχέδιο, το οποίο θα περιορίσει σημαντικά την πρόσβαση στις αμβλώσεις για τις γυναίκες σε όλες τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, καθώς πολλές πήγαιναν στη Φλόριντα για να τερματίσουν την εγκυμοσύνη τους λόγω των πιο αυστηρών νομοθεσιών που ισχύουν στις δικές τους πολιτείες.

Ρεπουμπλικάνοι κοινοβουλευτικοί σε ολόκληρες τις ΗΠΑ έχουν υιοθετήσει νομοσχέδια που απαγορεύουν τις αμβλώσεις μετά τη 15η εβδομάδα, έναν νόμο που πρώτη υιοθέτησε η πολιτεία του Μισισιπή το 2018 και εξετάζεται από το Ανώτατο Δικαστήριο, αφού κατώτερης βαθμίδας δικαστήρια τον έκριναν αντισυνταγματικό.

Η Γερουσία της Αριζόνας και η Βουλή των Αντιπροσώπων της Δυτικής Βιρτζίνια ενέκριναν αντίστοιχα νομοσχέδια την Τρίτη.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει αφήσει να εννοηθεί πως σκοπεύει να επιτρέψει τη νομοθεσία του Μισισιπή, αν και έρχεται σε αντίθεση με την εμβληματική του απόφαση του 1973 στην υπόθεση “Ρόου εναντίον Ουέιντ”, βάσει της οποίας κατοχυρώθηκε στις ΗΠΑ το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση προτού το έμβρυο είναι βιώσιμο, συνήθως γύρω στις 24 εβδομάδες.

Βάσει της νομοθεσίας της Φλόριντα, εξαίρεση στον κανόνα των 15 εβδομάδων μπορεί να υπάρξει στην περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή ή η υγεία της μητέρας ή αν το έμβρυο παρουσιάζει κάποια δυσμορφία λόγω της οποίας δεν είναι βιώσιμο.

Δεν περιλαμβάνονται εξαιρέσεις για περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ