- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ένα ίδρυμα στην Κόστα Ρίκα θέλει να φυτέψει έξι εκατομμύρια δέντρα στη μνήμη των νεκρών της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ένα ίδρυμα της Κόστα Ρίκα ανέλαβε να φυτέψει περίπου 6 εκατομμύρια δέντρα παγκοσμίως στη μνήμη των θυμάτων του κορωνοϊού.
“Αυτό το δέντρο θα μεγαλώσει πολύ. Θα είναι δυνατό σαν τον μπαμπά μου. Θα μας τον θυμίζει”, δήλωσε η 37χρονη Σίλβια Λόμπι που πήγε με τη μητέρα της σε μια φάρμα στην Εσπάρσα στην επαρχία Πουνταρένας για να φυτέψει ένα δέντρο στη μνήμη του πατέρα της, που πέθανε από covid-19 πέρυσι τον Μάιο.
Η κίνηση της Λόμπι εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας με την ονομασία “Healing Trees” (Δέντρα επούλωσης), που ξεκίνησε από την Κόστα Ρίκα και το ίδρυμα San Ramon Carbono Neutral και η οποία αναμένεται να κορυφωθεί στις 4 και 5 Μαΐου με δενδροφυτεύσεις σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ιδρύματος, τον Χοσέ Σάγκλουλ.
Για τη Λόμπο, η δενδροφύτευση αυτή έχει στόχο “να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της πανδημίας. Κυριολεκτικά να προσφέρει οξυγόνο στον πλανήτη. Κάθε δέντρο στον κόσμο θα μεγαλώσει με την αγάπη του ανθρώπου που το φύτεψε”, εξήγησε.
“Κι εγώ έχασα στενά μου πρόσωπα”, σημείωσε ο Σάγκλουλ. “Με αυτό τον τρόπο τους τιμάμε διότι τα δέντρα προσφέρουν ζωή”.
“Ο ιός αυτός δεν κάνει διακρίσεις”, υπογράμμισε. “Ήρθε για να μας θυμίσει ότι ανήκουμε όλοι στην ίδια οικογένεια και για αυτό τον λόγο οργανώσεις και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στην πρωτοβουλία μας”.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μη κυβερνητικές οργανώσεις από την Αφρική, την Ασία, τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική συμμετέχουν στην πρωτοβουλία. Μεταξύ αυτών η Better World Cameroon θα φυτέψει 100.000 οπωροφόρα δέντρα σε χωριά του Καμερούν τα οποία θα αποτελέσουν και πηγή τροφίμων και εμπορίου για τους κατοίκους.
Το ίδρυμα έχει επίσης τη στήριξη προσωπικοτήτων όπως ο Αμερικανός Στιβ Κερ, προπονητής της ομάδας του ΝΒΑ Warriors, αλλά και του Κολομβιανού τραγουδιστή Fonseca.
Επισήμως από την πανδημία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 5.813.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο από το τέλος Δεκεμβρίου 2019. Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι, λαμβάνοντας υπόψη την υπερβάλλουσα θνητότητα που συνδέεται έμμεσα ή άμεσα με την covid-19, οι νεκροί από την πανδημία μπορεί να είναι δύο ή τρεις φορές περισσότεροι.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.