- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μάρκο Πόλο: Η αποκάλυψη φοιτητή για κόρη εκτός γάμου του σπουδαίου εξερευνητή. - Η διαθήκη που φωτίζει την άγνωστη οικογενειακή σχέση.
Στοιχεία που φέρεται να δείχνουν ότι ο Μάρκο Πόλο είχε κόρη εκτός γάμου βρήκε ο Μαρτσέλο Μπολογνάρι, διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Ca' Foscari της Βενετίας.
Η Ανιέζε πιστεύεται ότι γεννήθηκε μεταξύ του 1295, τη χρονιά που ο έμπορος και εξερευνητής επέστρεψε στη Βενετία μετά από δύο δεκαετίες στην Ασία, και του 1298, όπου συνελήφθη αιχμάλωτος και φυλακίστηκε μετά την Ναυμαχία του Κόρτσουλα. Έμεινε στη φυλακή για ένα χρόνο καταγράφοντας τα ταξίδια και τις εμπειρίες του σ' ένα βιβλίο με τίτλο «Τα Ταξίδια του Μάρκο Πόλο» το οποίο έγινε ένα από τα πρώτα μπεστ σέλερ παγκοσμίως. Όταν αφέθηκε ελεύθερος, επέστρεψε στη Βενετία, και παντρεύτηκε τη Ντονάτα Μπαντόερ, με την οποία απέκτησε τρεις κόρες, τη Φαντίνα, την Μπελέλα και τη Μορέτα.
Ο ερευνητής δήλωσε ότι βρήκε στοιχεία της ύπαρξή της σε έγγραφα της οικογένειας Πόλο μεταξύ αυτών η διαθήκη της, η οποία γράφτηκε στις 7 Ιουλίου 1319, όταν η Ανιέζε ήταν 23 ή 24 ετών. Μάλιστα η Ανιέζε, είχε αναθέσει στον Πόλο, να την παραδώσει στον ιερέα Πιέτρο Παγκάνο, στην εκκλησία του San Felice της Βενετίας. «Δεν ξέρουμε αν ήταν παντρεμένος πριν ή αν το παιδί γεννήθηκε από κάποια σχέση. Το γεγονός ότι η Ανιέζε είχε εμπιστευτεί στον Πόλο τη διαθήκη της αποδεικνύει ότι γνώριζε την ύπαρξή της και ότι είχαν μια "δυνατή σχέση εμπιστοσύνης"», πρόσθεσε ο Μπολονιάρι.
Η κοπέλα δεν κατονόμαζε τη μητέρα της στη διαθήκη της, κάτι που, σύμφωνα με τον Μπολονιάρι, ίσως να δηλώνει πως είχε πεθάνει. Περιέγραφε «μια στοργική οικογενειακή ζωή». Ήταν παντρεμένη και είχε δύο μικρά παιδιά.
«Η διαθήκη της Agnese», λέει ο Μαρτσέλο Μπολογνάρι, «απεικονίζει ένα οικείο και στοργικό πορτρέτο της οικογενειακής ζωής. Αναφέρει τον σύζυγό της Nicolò, γνωστό ως Nicoletto, καθώς και τα παιδιά τους Barbarella, Papon και Franceschino».
Με πληροφορίες από Guardian και unive.it
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.