Κοσμος

Η JetBlue χειρότερη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ

Στην κορυφή η Delta

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: Η  JetBlue ανακηρύχθηκε χειρότερη αεροπορική εταιρεία της χώρας
Jet Blue © Getty Images/Ideal Image

Σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη της WSJ για τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, ο αερομεταφορέας με έδρα την Νέα Υόρκη έπεσε στην χαμηλότερη θέση της λίστας.

Παρότι στο παρελθόν οι Αμερικάνοι εξυμνούσαν την JetBlue, δηλώνοντας παράλληλα την απέχθεια τους για την Spirit Airlines και την Frontier Airlines, όπως αναφέρει το CNBC, τα πράγματα άλλαξαν φέτος.

Σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη της Wall Street Journal για τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, ο αερομεταφορέας με έδρα την Νέα Υόρκη έπεσε στην χαμηλότερη θέση της λίστας, πίσω ακόμα και από τις Spirit και Frontier. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η JetBlue είχε το υψηλότερο ποσοστό πολύωρων καθυστερήσεων και τα περισσότερα περιστατικά αναμονής εντός του αεροπλάνου για τουλάχιστον δύο ώρες. Επίσης, βρέθηκε προτελευταία στις αφίξεις στην ώρα τους και δεύτερη από την κορυφή στα περισσότερα παράπονα πελατών.

Η λίστα περιέχει τις εννιά μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ και η αξιολόγηση έγινε με με βάση τις επιδόσεις τους το 2021 σε επτά τομείς: Αφίξεις στην ώρα τους, ακυρώσεις πτήσεων, πολύωρες καθυστερήσεις, αναμονή εντός του αεροπλάνου για περισσότερο από δύο ώρες, προβλήματα με τις αποσκευές, αριθμό επιβατών που αποκλείστηκαν από πτήσεις ενώ διέθεταν εισιτήριο και παράπονα πελατών.

Αντίθετα, στην κορυφή ως αερομεταφορέας με τις καλύτερες επιδόσεις βρέθηκε η Delta Air Lines η οποία επανέκαμψε στην κορυφή, την οποία είχε χάσει το 2020 από την Southwest. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ