- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στόλτενμπεργκ: Από το ΝΑΤΟ, στην κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας
Αφού πρώτα ολοκληρώσει τη θητεία που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2022
Γενς Στόλτενμπεργκ: Πότε αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα ως επικεφαλής της Τράπεζας της Νορβηγίας.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως επικεφαλής της Τράπεζας της Νορβηγίας «γύρω στην 1η Δεκεμβρίου».
Ο Στόλτενμπεργκ, με σπουδές στα οικονομικά και πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, ήταν πρωθυπουργός της Νορβηγίας το 2000-01 και το 2005-13 πριν γίνει επικεφαλής του ΝΑΤΟ την επόμενη χρονιά. Έχει επίσης υπάρξει υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας.
Ο 62χρονος Γενς Στόλτενμπεργκ έχει πει ότι πρώτα θα ολοκληρώσει τη θητεία του στο ΝΑΤΟ, που διαρκεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022. «Αναμένεται ότι η ημερομηνία έναρξης θα είναι γύρω στην 1η Δεκεμβρίου, αλλά αυτό θα οριστικοποιηθεί με την υπογραφή του συμβολαίου σύντομα», σύμφωνα με το νορβηγικό υπουργείο Οικονομικών.
Ο Στόλτενμπεργκ θα είναι υπεύθυνος για τον καθορισμό των επιτοκίων και τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, καθώς και για την εποπτεία του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Νορβηγίας, του μεγαλύτερου παγκοσμίως με περιουσιακά στοιχεία 1,4 τρισεκ. δολαρίων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.