Κοσμος

Η Ορνέλα Μούτι θέλει να πάρει ρωσικό διαβατήριο από τον Πούτιν

Η απόλυτη σταρ της δεκαετίας του 1970 στην Ιταλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ορνέλα Μούτι
Η Ορνέλα Μούτι το 2017 © Getty Images/Ideal Image

H Ιταλίδα ηθοποιός Ορνέλα Μούτι δήλωσε για πολλοστή φορά ότι θέλει να πάρει τη ρωσική υπηκοότητα.

«Θα ήμουν ευτυχής να λάβω ένα ρωσικό διαβατήριο από τον Βλαντιμίρ Πούτιν», είπε η Μούτι, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η ίδια είπε ότι έχει ήδη άδεια παραμονής και ότι εργάζεται εδώ και ένα μήνα για να αποκτήσει την ρωσική  υπηκοότητα. «Πρέπει να είμαστε εκεί που υπάρχει μέλλον: η Ρωσία είναι η γη των προγόνων μου, των παππούδων μου, της μητέρας μου. Πάντα προσπαθούσα να βρω ρωσικές ρίζες μέσα μου», εξήγησε η Μούτι. 

Πριν από ένα μήνα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μετακομίσει στη Μόσχα, όπου θέλει να αγοράσει ένα διαμέρισμα.

Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιταλίδα εκφράζει την αγάπη της για την Ρωσία. Η Μούτι ενώ έπρεπε να εμφανιστεί στη σκηνή τον Δεκέμβριο του 2010 στην Ιταλία, είπε πως ήταν άρρωστη για τρεις μέρες και ταξίδεψε στην Αγία Πετρούπολη προκειμένου να δώσει το παρών σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά δίπλα στον Πούτιν. 

Η Ορνέλα Μούτι, όπως οι περισσότερες σταρ του ευρωπαϊκού κινηματογράφου θέλησε να αναζητήσει τη μεγάλη καριέρα στο Χόλιγουντ. Το 1980 κέρδισε το ρόλο της πριγκίπισσας «Ντέιλ Άρντεν» στη ταινία επιστημονικής φαντασίας «Flash Gordon» και ψηφίστηκε η πιο όμορφη γυναίκα που έχει εμφανιστεί ποτέ σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Έκανε περισσότερες από 100 εμφανίσεις στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Στην Ιταλία συμπρωταγωνίστησε σε ελαφρές κωμωδίες στο πλευρό του Αντριάνο Τσελεντάνο. Τη δεκαετία του ’80 έπαιξε στο πλευρό του Αλέν Ντελόν, για τον οποίο είχε δηλώσει ότι ήταν ο πιο όμορφος ηθοποιός με τον οποίο συνεργάστηκε ποτέ.

Ως γνωστόν, η Ρωσία χορήγησε υπηκοότητα στον Στήβεν Σιγκάλ διάσημο αμερικανό ηθοποιό ειδικό στις πολεμικές τέχνες, ο οποίος προστέθηκε σε μια λίστα ξένων προσωπικοτήτων που έχουν γίνει ρώσοι πολίτες τα τελευταία χρόνια. Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται ο διάσημος γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρτιέ, ο ιταλός πιανίστας και μαέστρος, Φάμπιο Μαστράντζελο, τον αμερικανό ειδικό στις μικτές πολεμικές τέχνες Τζέφ Μόνσον και τον αμερικανό πυγμάχο Ρόϊ Τζόνς.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.