- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Φλόριντα - Ανατροπή σκάφους: 38 άνθρωποι αγνοούνται
«Υποπτευόμαστε ότι πρόκειται για παράνομη διακίνηση ανθρώπων» δήλωσε η αρχηγός της ακτοφυλακής


Σκάφος ανατράπηκε στα ανοιχτά των ακτών της Φλόριντα - 1 νεκρός και 38 αγνοούμενοι μέχρι στιγμής. Η παράνομη διακίνηση ανθρώπων και οι δηλώσεις ενός διασωθέντος
Η αρχηγός της ακτοφυλακής Τζο Αν Μπέρντιαν δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Μαϊάμι, ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό επιζώντων, μία ημέρα αφότου ένα μέλος του πληρώματος εμπορικού πλοίου βρήκε έναν άνδρα να προσπαθεί να κρατηθεί από το βυθισμένο κύτος του σκάφους στον Ατλαντικό Ωκεανό και τον διέσωσε.
«Υποπτευόμαστε ότι πρόκειται για παράνομη διακίνηση ανθρώπων, καθώς το περιστατικό αυτό σημειώθηκε σε μία οδό που επιλέγουν οι διακινητές ανθρώπων», είπε η Μπέρντιαν, προσθέτοντας πως αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας διευρευνούν το περιστατικό.
Σύμφωνα με την αξιωματικό, το πλήρωμα ενός σκάφους του λιμενικού εντόπισε έναν νεκρό. Όπως η ίδια ανέφερε, πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του προσώπου αυτού δεν θα δημοσιευτούν έως ότου η οικογένειά του ενημερωθεί.
Το μέλος του εμπορικού πλοίου ειδοποίησε την ακτοφυλακή, η οποία έστειλε διασωστικά πλοία και ένα αεροσκάφος για να ερευνήσουν την περιοχή για περισσότερα θύματα.
Ο επιζών είπε στις αρχές ότι απέπλευσε από τις νήσους Μπίμινι στις Μπαχάμες, σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων από το Μαϊάμι, με ένα πλεούμενο μαζί με άλλους 39 ανθρώπους, το Σάββατο το βράδυ, σημειώνει η ακτοφυλακή σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με τον επιζώντα, το πλεούμενο της ομάδας ανατράπηκε το πρωί της Κυριακής, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, σε απόσταση 72 χιλιομέτρων ανατολικά από το Φορτ Πιρς Ίνφλετ, στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα στον Ατλαντικό, όμως κανείς δεν φορούσε σωσίβιο.
Ο επιζών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς είχε υποστεί αφυδάτωση και εγκαύματα από την έκθεση στον ήλιο.
«Η απόφασή τους να βγουν στη θάλασσα είναι περίπλοκη. Σίγουρα, τα νερά στα Στενά της βόρειας Φλόριντα μπορούν να είναι επικίνδυνα», είπε η Μπέρντιαν. «Σε περιπτώσεις σαν κι αυτή, μικρά σκάφη, υπερφορτωμένα, με άπειρους κυβερνήτες, τη νύχτα και με κακοκαιρία μπορούν να είναι απίστευτα επικίνδυνα».
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, σκάφη της ακτοφυλακής, ελικόπτερα, αεροσκάφη επιχειρήσεων διάσωσης και ένα αεροσκάφος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού «χτένιζαν» την περιοχή, που εκτείνεται σε περισσότερα από 7.500 ναυτικά μίλια, περίπου στο μέγεθος του Ρόουντ Άιλαντ, αναφέρει η ανακοίνωση των αρχών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, ΑFP
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ψεύτικα προφίλ κατάφερνε να κυκλοφορεί ελεύθερος και να σκοτώνει γυναίκες
O 88χρονος ποντίφικας έχει διπλή πνευμονία
Tουλάχιστον 59 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους
Λόγω των φιλικών σχέσεων του Τραμπ με Λεπέν και Πούτιν
H Άγκυρα έχει αποκλειστεί λόγω της αγοράς των S-400
Η θεωρία ξεκίνησε από βουλευτή του Φάρατζ
Τα φαινόμενα δεν έχουν κοπάσει
O ρόλος του Έλον Μασκ στην υπόθεση
Γιατί εξαιρέθηκαν οι Έλληνες πολίτες μητροπολίτες Αμαντίας και Αργυροκάστρου
Τέσσερα εντάλματα σύλληψης στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας
«Είναι εθνικά κυρίαρχο κράτος» - Ο Γάλλος πρόεδρος υπέρ της συντονισμένης στρατιωτικής στήριξης
Πώς μπορούμε να πετύχουμε μια ισορροπία στη ζωή μας, αντί να παλεύουμε για κάτι περισσότερο
Πάνω από 100 τραυματίες - Συλλυπητήρια του Γιώργου Γεραπετρίτη
Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια ραπ συναυλίας
Η Ντιάνα Σοσοάκα έχει κατηγορηθεί για διάδοση φιλορωσικής προπαγάνδας και αντισημιτικών απόψεων
Για αποφασιστικό χτύπημα εναντίον των Χούθι κάνει λόγο ο Τραμπ
Χαοτικό Σαββατοκύριακο με προειδοποιήσεις για χιονοθύελλες, πυρκαγιές και αμμοθύελλες
Eνδεχομένως να ανέβει ο αριθμός των νεκρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.