- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Καπιτώλιο: Κλήθηκαν για κατάθεση τέσσερις συνεργάτες του Τραμπ
Μεταξύ αυτών, ο μέχρι πρότινος δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ και άλλοτε δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι
Επίθεση στο Καπιτώλιο: Κλητεύσεις στον μέχρι πρότινος δικηγόρο του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, τον Ρούντι Τζουλιάνι και άλλους 3 στενούς συνεργάτες του.
Τέσσερις συνεργάτες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κλητεύθηκαν να καταθέσουν στην ειδική εξεταστική επιτροπή που διενεργεί έρευνα για την επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021. Μεταξύ αυτών, ο μέχρι πρότινος δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ και άλλοτε δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι.
Ο Ρούντι Τζουλιάνι, που είχε εξασφαλίσει μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο όταν έγιναν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, το οποίο κατασπατάλησε, προτού επανέλθει στο προσκήνιο ως στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορείται πως πρωτοστάτησε στη διατύπωση των αβάσιμων ισχυρισμών περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές του 2020 και ότι αποπειράθηκε να πείσει τοπικούς αιρετούς να βοηθήσουν να ακυρωθεί το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής.
Κλητεύθηκε να παρουσιαστεί για να καταθέσει την 8η Φεβρουαρίου ενώπιον της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Η επιτροπή αυτή προσπαθεί να εξακριβώσει τις ευθύνες του Ντόναλντ Τραμπ και του περιβάλλοντός του για την επίθεση στην έδρα του Κογκρέσου από χιλιάδες οπαδούς του θυελλώδους μεγιστάνα με σκοπό να εμποδιστεί η τυπική επικύρωση της νίκης του Δημοκρατικού αντιπάλου του, του Τζο Μπάιντεν, στις προεδρικές εκλογές.
Η κλήτευση του κ. Τζουλιάνι αποφασίστηκε καθώς «μελετά τους λόγους που συνέβαλαν στη βία της 6ης Ιανουαρίου, ιδίως τις προσπάθειες προώθησης των αστήρικτων καταγγελιών για εκλογική νοθεία», εξήγησε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ειδικής εξεταστικής επιτροπής, ο μαύρος Δημοκρατικός βουλευτής Μπένι Τόμσον.
Άλλη μια πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, η Σίντνι Πάουελ, κλητεύθηκε να καταθέσει την ίδια ημερομηνία.
Μαζί με τον κ. Τζουλιάνι, η κυρία Πάουελ, κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων Τύπου που συχνά προκαλούσαν μάλλον σύγχυση παρά οτιδήποτε άλλο, διέδιδε διάφορες απίθανες θεωρίες συνωμοσίας, καταγγέλλοντας λόγου χάρη ότι η... Βενεζουέλα και η Κούβα συνεργάστηκαν κρυφά με τους Δημοκρατικούς ώστε αυτοί οι τελευταίοι να κλέψουν τη «νίκη» από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Και άλλοι πρώην στενοί συνεργάτες του κ. Τραμπ, ανάμεσά τους ο πρώην γενικός γραμματέας («προσωπάρχης») του Λευκού Οίκου, ο Μαρκ Μέντοους, έλαβαν κλητεύσεις να καταθέσουν. Αλλά, μένοντας πιστοί στις οδηγίες του πρώην προέδρου, που χαρακτηρίζει την ειδική εξεταστική επιτροπή προκατειλημμένη, αν όχι όργανο των Δημοκρατικών, αρνούνται να συνεργαστούν.
Η επιτροπή, που εργάζεται με ταχείς ρυθμούς, έχει πάρει καταθέσεις από σχεδόν 400 μάρτυρες.
Είναι αναγκασμένη να βιαστεί, αν θέλει να δημοσιοποιήσει τα πορίσματά της πριν από τις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου. Καθώς εάν οι Ρεπουμπλικάνοι ανακτήσουν στις προσεχείς εκλογές τον έλεγχο της αμερικανικής κάτω Βουλής, θεωρείται δεδομένο πως θα τη διαλύσουν και θα ενταφιάσουν τη δουλειά της.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν με άκουγε, θα είχε υπάρξει συμφωνία με τη Ρωσία εδώ και πολύ καιρό», τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα επιβάλλονται μετά τα επεισόδια και τις λεηλασίες που σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων
«Εσύ είσαι ο άνθρωπος που θέλω στο πλευρό μου, Μπίμπι», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νέο πλήγμα στο Vision 2030, το φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομικού μετασχηματισμού του βασιλείου
Η οικογένειά της επιβεβαίωσε ότι πέθανε στο νοσοκομείο έχοντας κοντά της τους αγαπημένους της
Γιατί οι φωτιές αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες
Ο πρώην ταξιτζής, Πολ Μακένζι αυτοανακηρύχθηκε πάστορας και ίδρυσε τη Διεθνή Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης
Οχυρώνονται» τα καταστήματα της πολυτελούς Βία Μοντεναπολεόνε
Η παρέμβαση για τις εκλογές
Οι εταιρείες μεταπώλησης αναζητούν τις ύποπτες αγγελίες
Η 68χρονη δημοσιογράφος κάλυψε επί δεκαετίες πολέμους και κρίσεις σε όλο τον κόσμο
Από τον σχολιαστή του CNN μέχρι την πρώην παρουσιάστρια του Fox
2.400 συλλήψεις, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και φόβοι για νέα επεισόδια
Δορυφορικές εικόνες είχαν αναζωπυρώσει τις ελπίδες για τον εντοπισμό του Lockheed Electra
Η εταιρεία απειλείται με πρόστιμο 200.000 δολαρίων την ημέρα
Γιατί η Μόσχα δεν θεωρεί ακόμη τη σύγκρουση νίκη
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και έδωσε εντολή στους ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους
Ο Ολλανδός ηγέτης και ο σύντροφός του θα γίνουν γονείς την άνοιξη του 2027
Η νέα μαρτυρία στο δικαστήριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.