Κοσμος

Ιταλία: Στο κοινοβούλιο υπόθεση με ανεμβολίαστη καθηγήτρια

Σάλος στην γειτονική χώρα με το περιστατικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιταλία: Ανεμβολίαστη καθηγήτρια χωρίς Super Green Pass της βεβαιώνεται πρόστιμο και αναστολή
Σχολείο - ΑΡΧΕΙΟ © EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Η υπόθεση μιας καθηγήτρια στην Ιταλία η οποία αρνήθηκε να φορέσει την μάσκα FFP2 στην τάξη και επέκρινε τα μέτρα προστασίας έχει φτάσει μέχρι το κοινοβούλιο.

Μια καθηγήτρια όμως, για δύο συνεχόμενες ημέρες, εμφανίστηκε στην τάξη μόνο με τη χειρουργική μάσκα και όχι με την κατάλληλη ανώτερης προστασίας. Μάλιστα η τοπική εφημερίδα Gazzetta di Modena αναφέρει πως η καθηγήτρια όχι μόνο αρνήθηκε να φορέσει την μάσκα FFP2 στην τάξη – και κατόπιν αίτησης των μαθητών – αλλά άρχισε να επικρίνει τα μέτρα προστασίας, όπως τη χρήση αντισηπτικών, και το έργο της Κυβέρνησης.

Έτσι οι μαθητές, οι οποίοι κανονικά θα είχαν ένα δίωρο τεστ στην τάξη, σηκώθηκαν ενοχλημένοι από τα θρανία τους και βγήκαν από την αίθουσα. Η καθηγήτρια τους μαγνητοσκόπησε κατά τη διάρκεια της εξόδου, ενώ κατέγραψε ένα συλλογικό σημείωμα στο ηλεκτρονικό μητρώο της τάξης. 

Όπως αναφέρουν τα Ιταλικά ΜΜΕ, τα παιδιά είχαν ήδη συζητήσει με τους γονείς τους το περιστατικό ώστε να κινηθούν αναλόγως. Έτσι λοιπόν, μετά την έξοδο από την τάξη, ενημέρωσαν τον υποδιευθυντή και έναν καθηγητή. Εντέλει, οι μαθητές πείστηκαν να επιστρέψουν στα θρανία τους, αλλά εκεί η καθηγήτρια επέμενε με θεωρίες άρνησης του Covid.

Η υπόθεση αποκτά ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον όταν οι μαθητές κάλεσαν τους γονείς για να τους πάρουν από το σχολείο, ενώ παράλληλα η καθηγήτρια επικοινώνησε δύο φορές με την τοπική Αστυνομία. Μια κίνηση η οποία λειτούργησε κυριολεκτικά ως …boomerang για την καθηγήτρια, εφόσον στην παρουσία της Αστυνομίας διαπιστώθηκε πως η εκπαιδευτικός δεν είχε στην κατοχή της το Super Green Pass – υποχρεωτικό για το εκπαιδευτικό προσωπικό στην Ιταλία – και έτσι της βεβαιώθηκε πρόστιμο 400 Ευρώ για την παράβαση των διατάξεων κατά του Covid, ενώ το σχολείο την έθεσε σε προσωρινή αναστολή από τη διδασκαλία.

Η Corriere di Bologna τονίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω καθηγήτρια έδειξε να μην συμμορφώνεται στα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα και πως η κατάσταση ήταν γνωστή στην διεύθυνση αφού είχε γίνει και σχετική γραπτή ενημέρωση.

Η υπόθεση δεν σταματά εδώ, εφόσον το περιστατικό ερευνάται από την Εισαγγελία της Modena και έχει φτάσει μέχρι τη Ρώμη. Ο εθνικός γραμματέας της Ιταλικής Αριστεράς και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Montecitorio, κ. Nicola Fratoianni, ζητά οι σχολικές αρχές «να ρίξουν φως στο επεισόδιο, γιατί θέλουμε να καταλάβουμε πώς θα μπορούσε να έχει συμβεί κάτι τέτοιο» και ανακοίνωσε πως θα υποβληθεί σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας κ. Bianchi «για να εξακριβωθούν όλες οι ευθύνες της καθηγήτριας και όσων επέτρεψαν αυτό που συνέβη».

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ