- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γερμανία: Εμβολίασαν κατά λάθος παιδιά με δόση ενηλίκων
Τι αναφέρουν οι ειδικοί για πιθανές παρενέργειες
Απίστευτο περιστατικό στη Γερμανία. Παιδιά εμβολιάστηκαν κατά λάθος με το σκεύασμα για ενήλικες.
Με δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού η οποία προορίζεται για τους ενηλίκους εμβολιάστηκαν στο Ανόβερο της Γερμανίας τουλάχιστον 42 παιδιά ηλικίας 5 έως 11. Ειδικοί πάντως καθησυχάζουν, τονίζοντας ότι δεν αναμένονται σοβαρές παρενέργειες.
Όπως δήλωσε χθες το βράδυ η επικεφαλής της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Ανόβερου Μαρλένε Γκραφ, πιθανές παρενέργειες είναι οι τοπικές αντιδράσεις και ο πυρετός. «Από ιατρική άποψη, επρόκειτο για χορήγηση υπερβολικής δόσης, η οποία ωστόσο δεν αναμένεται να έχει αρνητικές συνέπειες», διαβεβαίωσε η κυρία Γκραφ και πρόσθεσε ότι οι γονείς των εν λόγω παιδιών έχουν ήδη ενημερωθεί από την περιφερειακή διοίκηση μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
42 Kinder erhalten in Hannover Impfdosis für Erwachsene https://t.co/qvchys40Pr pic.twitter.com/WnxxzWNeo8
— WELT (@welt) January 4, 2022
Ο περιφερειακός πρόεδρος Στέφεν Κραχ τόνισε πάντως ότι δεν έπρεπε να συμβεί τέτοιο λάθος, ακόμη κι αν δεν έχει σοβαρές παρενέργειες για την υγεία των παιδιών. «Δεν θα επαναληφθεί σε καμία περίπτωση. Πρέπει όμως να ελεγχθούν εκ νέου όλες οι διαδικασίες, προκειμένου να εντοπιστεί πώς προέκυψε το λάθος», δήλωσε ο κ. Κραχ.
Vorsichtige Entwarnung nach der #Impfpanne in #Hannover: "Ich sehe da kein Risiko", sagt Kinderarzt Thomas Buck mit Blick auf die 42 Jungen und Mädchen, die am Montag versehentlich das Vakzin für Erwachsene bekommen haben. https://t.co/yPHinOW7v7
— HAZ (@HAZ) January 3, 2022
Τα παιδιά 5 έως 11 ετών κανονικά λαμβάνουν το ένα τρίτο της κανονικής δόσης του εμβολίου.
Τον Δεκέμβριο τρία παιδιά κάτω των 12 ετών στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία εμβολιάστηκαν κατά λάθος με το εμβόλιο της Moderna, ενώ άδεια επείγουσας χρήσης για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία έχει δοθεί μόνο στο εμβόλιο των BioNTech/Pfizer.
Στα επιβεβαιωμένα τώρα κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία προστέθηκαν 30.561 τις προηγούμενες 24 ώρες, αυξάνοντας το σύνολο των μολύνσεων στις 7.238.408, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (04/01) το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.
Οι θάνατοι 356 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα στους 112.579 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι απαντά μετά τη σύλληψη
Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης της εκπροσώπου του Τραμπ
Οι μεγάλες αποφάσεις μετατίθενται για αργότερα
Τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση
Η αναφορά στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο χορηγός που «έκαψε» τη Γκιλφόιλ απειλεί πλέον ευθέως τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.