Κοσμος

Το Μπάκιγχαμ δεν ήθελε τον Έλτον Τζον στην κηδεία της Νταϊάνα

Είχε απορριφθεί πρόταση του τενόρου Πλάσιντο Ντομίνγκο να τραγουδήσει αυτός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sir Elton John © Anwar Hussein/Getty Images/Ideal Image
Sir Elton John © Anwar Hussein/Getty Images/Ideal Image

Αντίθετο ήταν το Buckingham με την εμφάνιση του Elton John στην κηδεία της Πριγκίπισσας Diana, σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα που μόλις ήρθαν στη δημοσιότητα.

Ο Έλτον Τζον, που υπήρξε κοντινός φίλος της Πριγκίπισσας είχε ερμηνεύσει στην κηδεία της το κομμάτι «Candle In The Wind», που όχι απλά έγραψε ιστορία και αποτελεί μια από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές της τελετής, αλλά πούλησε μετέπειτα 33 εκατομμύρια κόπιες.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, το Μπάκιγχαμ είχε διαφωνήσει αρχικά, δικαιολογώντας την επιλογή του στη βάση του ότι οι στίχοι του κομματιού είναι «πολύ συναισθηματικοί». Το Μπάκιγχαμ απέρριψε επίσης τότε την πρόταση του τενόρου Πλάσιντο Ντομίνγκο να τραγουδήσει αυτός στην κηδεία, αλλά και ότι είχε καταστρώσει και «plan B» που προέβλεπε την εμφάνιση κάποιου σαξοφωνίστα. 

«Θα ήταν μία δημιουργική και γενναιόδωρη επιλογή για εκατομμύρια ανθρώπους που προσωπικά νιώθουν πένθος για τον θάνατο της Lady D» έγραψε ο κληρικός Γουέσλι Καρ στους συνεργάτες της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ελπίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της κηδείας στο αβαείο ο τραγουδιστής Ελτον Τζον θα μπορούσε να ερμηνεύσει το «Candle in the wind».

Η Νταϊάνα είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητικό δυστύχημα, στο Παρίσι, επιβαίνουσα σε ένα αυτοκίνητο μαζί με τον φίλο της Ντόντι αλ-Φαγιέντ, γιο του αιγυπτίου ιδιοκτήτη των λονδρέζικων πολυκαταστημάτων Harrods. Το Μπάκιγχαμ τότε είχε επικριθεί διότι υποτίθεται πως δεν είχε εκφράσει με θέρμη τα συλλυπητήριά του. Ο Μπλερ είχε χρίσει την αδικοχαμένη πριγκίπισσα της Ουαλίας «πριγκίπισσα του λαού», ενώ οι δρόμοι είχαν γεμίσει από άνθη, σημειώματα και φωτογραφίες που άφηναν οι άνθρωποι εις μνήμην της Νταϊάνα. 

Elton John - Candle in the Wind/Goodbye England's Rose (Live at Princess Diana's Funeral - 1997)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ