Κοσμος

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε για επείγουσα χρήση το χάπι της Pfizer

Από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάπι Pfizer: Εγκρίθηκε για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ
Χάπι Pfizer: Εγκρίθηκε για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ © EPA

To χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού έλαβε έγκριση για επείγουσα χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

H Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων χορήγησε άδεια έκτακτης ανάγκης στο θεραπευτικό χάπι Covid της Pfizer, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό όπλο στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Το χάπι της Pfizer είναι τα πρώτα από του στόματος αντιιικά φάρμακα που εγκρίνονται από τον FDA και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Η έγκριση έρχεται σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής στην πανδημία, καθώς τα νοσοκομειακά συστήματα στις ΗΠΑ έχουν πληγεί από ένα κύμα λοιμώξεων δέλτα και τώρα προετοιμάζονται για ένα άλλο κύμα ασθενών με την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον.

Η Pfizer αποκάλυψε προ ημερών τα ευρήματα από δύο μελέτες που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα. Στη μια εξ΄ αυτών το Paxlovid, απέτυχε να επιτύχει τον πρωταρχικό στόχο της μείωσης των συμπτωμάτων σε 673 ενήλικες που διατρέχουν τυπικό κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές Covid-19. Ωστόσο, το φάρμακο έδειξε μια τάση μείωσης των νοσηλειών στην ομάδα κατά 70%.

Το χάπι της Pfizer θα πρέπει να λαμβάνεται κάθε 12 ώρες, για πέντε ημέρες, λίγο αφού εμφανιστούν τα συμπτώματα της Covid-19.

Η Pfizer ανέφερε ότι σκοπεύει να υποβάλει μια νέα αίτηση στον FDA εντός του 2022 ζητώντας την πλήρη έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για το φάρμακό της.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ