Κοσμος

Ιαπωνία: Με «μέτρο» οι πατάτες στα φαστ-φούντ λόγω έλλειψης

Το λεγόμενο φαινόμενο της πεταλούδας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πατάτες McDonald's
Πατάτες McDonald's © Τwitter

Η αλυσίδα των McDonald’s της Ιαπωνίας να αναγκάζεται να περιορίζει τις μερίδες στις τηγανητές πατάτες, εξαιτίας των πλημμυρών στον Καναδά.

Η δημοφιλής αλυσίδα φαστ φουντ McDonald's, από την Παρασκευή και για μία εβδομάδα θα πουλά το μικρό μέγεθος τηγανητής πατάτας στα καταστήματα της στην Ιαπωνία λόγω των μειωμένων εισαγωγών από τον Καναδά.

«Εξαιτίας των μεγάλης έκτασης πλημμυρών κοντά στο Βανκούβερ, αλλά και της παγκόσμιας διατάραξης των προμηθειών που έχει προκαλέσει η πανδημία κορωνοϊού, υπάρχουν καθυστερήσεις στον εφοδιασμό της πατάτας» επισημαίνουν από την εταιρεία.

 

 

Ο Καναδάς είναι μέσα στις δέκα χώρες του κόσμου σε παραγωγή πατάτας με πρώτες την Κίνα, την Ινδία και την Ουκρανία. Οι ελλειμματικές βροχοπτώσεις στη Βόρεια Αλμπέρτα, στο νοτιοανατολικό Σασκάτσουαν και σε ολόκληρη τη Μανιτόμπα χειροτέρεψαν την παραγωγή δημιουργώντας έτσι σοβαρές προκλήσεις. 

Από την πλευρά των McDonald's  ωστόσο ότι λήφθηκαν μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί πως οι πελάτες θα εξακολουθήσουν να παραγγέλνουν και να απολαμβάνουν τις κλασικές πατάτες τους, παρότι «η σταθερή προμήθεια των πρώτων υλών αποδεικνύεται δύσκολη».


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 
 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ