Κοσμος

Μπουρλά: Έρχεται ειδικό εμβόλιο της Pfizer για την Όμικρον

Την Άνοιξη θα είναι έτοιμο και το χάπι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Άλμπερτ Μπουρλά
Ο Άλμπερτ Μπουρλά © EPA/JOHN THYS

Την Άνοιξη θα είναι διαθέσιμο το χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού αλλά και ειδικό εμβόλιο για τη μετάλλαξη Όμικρον, σύμφωνα με τον Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά φιλοξενήθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» και μίλησε για το εμβόλιο του κορωνοϊού, τη μετάλλαξη Όμικρον αλλά και την οικογένειά του και την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη.

Μπουρλά: «Το πιο πιθανό είναι να επικρατήσει η Όμικρον»

«Δεν είμαι βέβαιος, αλλά το πιο πιο πιθανό είναι ότι η Όμικρον θα επικρατήσει. Είναι αρκετά περίπλοκο και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει», είπε αρχικά ο Άλμπερτ Μπουρλά για την μετάλλαξη Όμικρον και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει περίπτωση η τρίτη δόση να μην είναι αποτελεσματική, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αποτελεσματική 95%. Δεν νομίζω να είναι κάτω από 75%»

Τον Μάρτιο θα είναι έτοιμο ειδικό εμβόλιο για την Όμικρον

«Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και για να προλάβουμε κάθε ενδεχόμενο, αυτή την στιγμή παρασκευάζουμε ένα εμβόλιο που στοχεύει στην παραλλαγή Όμικρον. Θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο και θα μπορούμε να το παράγουμε σε μαζική ποσότητα, όμως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πιστεύω ότι δεν θα το χρειαστούμε. Η τρίτη δόση θα αποδειχθεί αποτελεσματική. Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί με τον κορωνοϊό αλλά δεν χρειάζεται πανικός. Έχουμε εργαλεία αυτήν τη στιγμή που είναι πολύ ισχυρά».

Ετοιμάζεται και το χάπι του κορωνοϊού

«Το χάπι θα είναι για τους αρρώστους από κορωνοϊό και όχι για να προλάβουν να μην νοσήσουν. Όσοι το πάρουν από τους δέκα, μόνο ένας μπορεί να χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο, σε αντίθεση με τη σημερινή εικόνα. Θα έχουμε 80 εκατομμύρια θεραπείες διαθέσιμες. Κάθε θεραπεία θα είναι πενθήμερη και θα έχει ένα χάπι το πρωί και ένα το βράδυ. Το κόστος θα είναι πολύ χαμηλότερο από τις μονοκλωνικές θεραπείες αλλά μεγαλύτερο από το εμβόλιο», τόνισε ο Μπουρλά.

Η γνωριμία του με τη σύζυγό του

Η σύζυγος του Μπουρλά, Μύριαμ Αλχανάτη Μπουρλά, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή και γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε πώς γνωρίστηκε με τον Άλμπερτ Μπουρλά, λέγοντας: «Γνωριστήκαμε στη Θεσσαλονίκη σε έναν γάμο ενός ξαδέρφου του. Αμέσως ερωτευτήκαμε. Όταν του έκαναν πρόταση να πάει στο Βέλγιο, με ρώτησε αν θέλω να τον ακολουθήσω και έτσι άρχισαν όλα. Κατευθείαν του είπα "ναι". Τίποτα στη ζωή μας δεν είναι εύκολο. Εμείς το κάνουμε εύκολο. Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες όταν πηγαίνεις από χώρα σε χώρα, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά. Παρ' όλα αυτά, περάσαμε πάρα πολύ ωραία. Η Ελλάδα είναι το σπίτι. Εκεί που μεγαλώσαμε και θα μας λείπει πάντα. Το πρώτο που παρατήρησα στον Άλμπερτ είναι ότι είναι πάρα πολύ έξυπνος. Επίσης, είναι πάρα πολύ γλυκός, πάρα πολύ επικοινωνιακός και με φοβερό χιούμορ».

Κατόπιν, η σύζυγός του αναφέρθηκε και στο πώς εκείνη και ο σύζυγός της πέρασαν την καραντίνα, τονίζοντας: «Την καραντίνα την περάσαμε όπως όλοι μας. Ο Άλμπερτ δούλευε στο γραφείο του στο σπίτι, τα παιδιά διάβαζαν στα δωμάτιά τους. Περάσαμε την καραντίνα σαν μια παραδοσιακή οικογένεια. Μιλούσαμε τα βράδια. Κάναμε συζητήσεις στο τραπέζι. Ήταν η καλύτερή μας ώρα. Θέλω να του πω πως είμαι πολύ χαρούμενη και τυχερή που είμαι γυναίκα του και ότι τον αγαπώ πάρα πάρα πολύ».

Η αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη

Ο CEO της PFIZER, δεν παρέλειψε να αναφερθεί πολλές φορές στην αγάπη του προς τη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη.

«Όταν βγω στη σύνταξη θα μοιράζω το χρόνο μου μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής. Έχω την Ελλάδα μέσα μου. Ακούω Χατζηδάκη, διαβάζω καθημερινά ελληνικές εφημερίδες και θυμώνω όταν ακούω κάτι κακό για την Ελλάδα. Κάθε χρόνο θέλω να γίνομαι καλύτερος, όνειρο μου είναι τα παιδιά μου να είναι ευτυχισμένα» κατέληξε ο επικεφαλής του Φαρμακευτικού κολοσσού.

Ο κος Μπουρλά, υποψήφιος για βραβείο διεθνούς κύρους στο Ισραήλ - που συνοδεύεται με χρηματικό ποσό 1.000.000 δολαρίων, ανέφερε πως αν το κερδίσει, θα διαθέσει τα χρήματα για τη δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ