- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιταλία: Συνελήφθη «τυφλός» που οδηγούσε και χάζευε βιτρίνες
Για χρόνια λάμβανε επιδόματα από το κράτος
Ιταλός συνελήφθη με την κατηγορία της απάτης, αφού εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο, να κυκλοφορεί με μηχανάκι και να χαζεύει τις βιτρίνες των καταστημάτων.
Ένας Ιταλός που επί χρόνια λάμβανε επιδόματα από το κράτος λόγω «περιορισμένης οπτικής οξύτητας» συνελήφθη σήμερα με την κατηγορία της απάτης, αφού εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο, να κυκλοφορεί με μηχανάκι και να χαζεύει τις βιτρίνες των καταστημάτων.
Ο άνδρας από το Παλέρμο της Σικελίας έλαβε επιδόματα ύψους τουλάχιστον 170.000 ευρώ από το 2008, όταν δήλωσε ότι είναι «παντελώς τυφλός» λόγω ενός εκ γενετής προβλήματος.
Η οικονομική αστυνομία άρχισε να ψάχνει την υπόθεση αφού ο υποτιθέμενος τυφλός ανανέωσε το 2018 την άδεια οδήγησής του, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν διαπίστωσαν ότι οδηγούσε, πληκτορολογώντας ταυτόχρονα στο κινητό τηλέφωνό του. Τον είδαν επίσης να κοιτάζει τις βιτρίνες σε μια πολυσύχναστη εμπορική στοά και να μαθαίνει στην κόρη του να κάνει ποδήλατο.
Ο 40χρονος άνδρας, τον οποίο ο Τύπος αποκαλεί με το παρατσούκλι «Μπερλουσκόνι» –λόγω των δικαστικών περιπετειών του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας– κυκλοφορούσε επίσης με ένα ανασφάλιστο μηχανάκι. Ήταν γνωστός στην αστυνομία επειδή το 2020 καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε κάθειρξη σχεδόν 15 ετών για τη συμμετοχή του σε ένα δίκτυο απατεώνων που έστηναν τροχαία ατυχήματα για να εισπράττουν την ασφάλεια. Έχει ασκήσει έφεση σε αυτήν την καταδίκη.
Εξάλλου, μολονότι ήταν ιδιοκτήτης ενός γκαράζ, ο ύποπτος λάμβανε επίσης και το μηνιαίο «βασικό εισόδημα» που χορηγείται στην Ιταλία σε ανθρώπους με πολύ χαμηλά εισοδήματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της για τα potty party
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
H κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί σοβαρά, αναφέρει το ίδρυμά της
Τι σημαίνει μια «παγωμένη σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή
Λιποθύμησε έπειτα από μέρες επικίνδυνα υψηλής πίεσης και έντονης ναυτίας
Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα η κηδεία του
Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία
Εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και υψηλών τιμών πετρελαίου
Πόσο μεγάλες είναι οι στρατιωτικές βάσεις και τι κάνουν
Ο εισαγγελέας Νέιθαν Χόχμαν ισχυρίστηκε ότι ο Μπερκ σκότωσε τη 14χρονη Ρίβας στις 23 Απριλίου 2025
Η σπάνια περίπτωση που άλλαξε τη ζωή δύο γυναικών
Τι δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι απειλές Τραμπ προς Ισπανία και Ιταλία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.