Κοσμος

Πτώση τελεφερίκ - Μοταρόνε: Επέστρεψε στην Ιταλία ο μικρός Έιταν

Μετά την «απαγωγή» του από τον παππού του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο μικρός Έιταν, που έχασε τους γονείς του στην πτώση του τελεφερίκ του Μοταρόνε, επέστρεψε στην Ιταλία μετά την «απαγωγή» του από τον παππού του
Τραγωδία με τελεφερίκ στην Ιταλία - Διασώστες στα συντρίμμια της καμπίνας © EPA/ITALIAN FIRE AND RESCUE SERVICE

Ο μικρός Έιταν, που έχασε τους γονείς του στην πτώση του τελεφερίκ του Μοταρόνε, επέστρεψε στην Ιταλία μετά την «απαγωγή» του από τον παππού του.

Ο μικρός Έιταν Μπιράν, έξι ετών, επέστρεψε στην Ιταλία, ογδόντα τέσσερις ημέρες μετά την μυστηριώδη μετάβασή του στο Ισραήλ, μαζί με τον παππού του, τον πατέρα της μητέρας του.

Ο παππούς του είχε έρθει στην Ιταλία για να δει τον μικρό Έιταν και τον είχε πάρει μαζί του στο Ισραήλ χωρίς την άδεια του συγγενών στους οποίους είχε ανατεθεί η επιμέλεια του παιδιού. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν επανειλημμένα λόγο για πραγματική απαγωγή.

Οι γονείς του Έιταν και το αδελφάκι του, δυο ετών, έχασαν την ζωή τους κατά την πτώση της καμπίνας του τελεφερίκ στο οποίο επέβαιναν, στην περιοχή Μοταρόνε, στις 24 του περασμένου Μαίου. Είχαν εγκατασταθεί στην Ιταλία, όπου και είχαν σκοπό να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Το εξάχρονο αγοράκι πρόκειται να επιστρέψει στο ιταλικό σχολείο και θα ζήσει με την οικογένεια της θείας του (της αδελφής της μητέρας του) Άια Μπιράν.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται μια δικαστική διαμάχη, η οποία διήρκεσε σχεδόν τρεις μήνες.

Μετά την ιταλική, και η ισραηλινή δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι ο παππούς του δεν είχε κανένα νόμιμο δικαίωμα να πάρει μαζί του τον Έιταν και ότι, λαμβάνοντας υπόψη αποκλειστικά το συμφέρον και την ψυχολογική ισορροπία του παιδιού, θα πρέπει να μεγαλώσει στην Ιταλία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ