Κοσμος

Ποια είναι η Λέξη της Χρονιάς από το Λεξικό Merriam-Webster

Οι αναζητήσεις για τη λέξη αυτή αυξήθηκαν κατά 601%

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λεξικό
Λεξικό © Unsplash

Το Λεξικό Μέριαμ-Ουέμπστερ (Merriam-Webster) επέλεξε το «εμβόλιο» (vaccine) ως Λέξη της Χρονιάς για το 2021.

Η λέξη «εμβόλιο» είναι η Λέξη της Χρονιάς για το 2021 από το Λεξικό Merriam-Webster. Οι αναζητήσεις για τη λέξη αυτή αυξήθηκαν κατά 601%.

«Η υποσχόμενη ιατρική λύση για την πανδημία που αναστάτωσε τις ζωές μας το 2020 έγινε επίσης αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και διχασμού. Η μεγαλύτερη επιστημονική ιστορία του καιρού μας γρήγορα έγινε το μεγαλύτερο ζήτημα αντιπαράθεσης στη χώρα. Η λέξη στο επίκεντρο και των δύο αυτών ιστοριών είναι το εμβόλιο» αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του αμερικανικού λεξικού.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο λεξικό Merriam-Webster οι αναζητήσεις για τη λέξη «εμβόλιο» αυξήθηκαν κατά 601% το 2020. Βέβαια, το ενδιαφέρον για τη λέξη αυτή ήταν αυξημένο από την αρχή της πανδημίας.

Μάλιστα, οι αναζητήσεις εκτινάχθηκαν κατά 535% τον Αύγουστο, καθώς οι ΗΠΑ σκεφτόταν να εγκρίνει κάποια εμβόλια, ενώ έχουν μείνει σταθερές όλο το φθινόπωρο. To λεξικό Μέριαμ-Ουέμπστερ ανανέωσε τη σημασία του «εμβολίου» για να περιέχει και τη χρήση της τεχνολογίας m-RNA στην παραγωγή εμβολίων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ