Κοσμος

Γάζα: Επιδρομή στο σπίτι του τοπικού αρχηγού της Χαμάς

Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
73672-148635.jpg

Ισραηλινά αεροπλάνα εκτόξευσαν τα ξημερώματα της Τρίτης πυραύλους κατά του σπιτιού του κ. Ισμαήλ Χανίγια, αρχηγού της Χαμάς στη Γάζα, χωρίς ανθρώπινα θύματα, καθώς οι ένοικοι απουσίαζαν.

Σε μάχες σε άλλα σημεία της Γάζας σκοτώθηκαν 31 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 100. Εξάλλου, πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χτες Δευτέρα, σε σύγκρουση με ομάδα Παλαιστινίων κομάντος που προσπάθησαν να εισχωρήσουν στο Ισραήλ μέσω τούνελ από τη Λωρίδα, στο ισραηλινό κιμπούτζ του Νάχαλ Οζ. Οι κομάντος σκοτώθηκαν ή υποχώρησαν. Οι Ισραηλινοί ανατίναξαν (κι αυτό) το τούνελ. 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί είναι προετοιμασμένοι για «παρατεταμένη εκστρατεία» στη Γάζα, ενώ επεσήμανε ότι για να δοθεί οποιαδήποτε λύση στην κρίση απαιτείται η αποστρατιωτικοποίηση της Λωρίδας, που ελέγχεται από ισλαμιστές της Χαμάς.

Το θλιβερό «σκορ» των νεκρών έχει φτάσει τους 1.120-46, ενώ και οι δύο πλευρές αγνοούν τις ομόφωνες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για «Εκεχειρία εδώ και τώρα».

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ