Κοσμος

Καναδάς - Covid: Εγκρίθηκε το εμβόλιο Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών

Ποια είναι η δοσολογία - Πόσες ημέρες μεσολαβούν ανάμεσα στην πρώτη και δεύτερη δόση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το εμβόλιο Pfizer χορηγείται σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Το εμβόλιο Pfizer χορηγείται σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA/PETER DASILVA

Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer για κορωνοϊό σε παιδιά 5-11 ετών, με τους πρώτους εμβολιασμούς να ξεκινούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στον Καναδά το εμβόλιο Pfizer για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών εγκρίθηκε από τις υγειονομικές αρχές σήμερα Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021.

«Έπειτα από πλήρη ανεξάρτητη επιστημονική εξέταση, το υπουργείο (Υγείας) διαπίστωσε ότι τα οφέλη του εμβολίου αυτού για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών υπερτερούν των κινδύνων» αναφέρει το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση.

Η δοσολογία του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών μειώθηκε στα 10 μικρογραμμάρια ανά ένεση, είναι δηλαδή τρεις φορές χαμηλότερη από την τυπική δόση. Οι δόσεις θα πρέπει να χορηγούνται «σε διάστημα τριών εβδομάδων», διευκρίνισε το Υπουργείο Υγείας του Καναδά, που δεν αναφέρει ακόμη την ημερομηνία έναρξης της εκστρατείας εμβολιασμού.

Κατά τη διάρκεια της κλινικής δοκιμής, η ανοσοαπόκριση των παιδιών από 5 έως 11 ετών ήταν συγκρίσιμη με εκείνη των νέων από 16 έως 25 ετών. Το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό κατά 90,7% για την πρόληψη της Covid-19 στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών και καμιά σοβαρή παρενέργεια δεν καταγράφηκε, διευκρινίζει ακόμη το Υπουργείο Υγείας του Καναδά.

Οι Pfizer/BioNTech είχαν καταθέσει την αίτησή τους για την έγκριση του εμβολίου τους στις 18 Νοεμβρίου, στηριζόμενες σε δεδομένα δοκιμών που διενεργήθηκαν σε 2.268 παιδιά της ηλικιακής ομάδας.

Ένας μικρός αριθμός χωρών, ανάμεσά τους το Ισραήλ και ο Καναδάς έχουν εγκρίνει μέχρι τώρα το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τα παιδιά. Η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Καμπότζη και η Κολομβία άρχισαν επίσης να εμβολιάζουν παιδιά κάτω των 12 ετών για κορωνοϊό αλλά με κινεζικά εμβόλια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ