- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού στο Βέλγιο φέρνουν πίσω τις μάσκες παντού και ωθούν τις αρχές να κάνουν υποχρεωτική ξανά την τηλεργασία.
Η χρήση μάσκας επεκτείνεται παντού και η τηλεργασία καθίσταται υποχρεωτική, για όσους εργαζόμενους μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι, με στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας κορωνοϊού στο Βέλγιο, ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο.
Από την προσεχή Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, οι υπάλληλοι θα πρέπει να εργάζονται με τηλεργασία τουλάχιστον τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και τρεις ημέρες μετά τις 13 Δεκεμβρίου 2021.
Αυτό ισχύει τόσον στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. «Είναι μια προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε μαζί» τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός. Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική για όλους, από την ηλικία των 10 ετών και πάνω, σε όλους τους δημόσιους χώρους:
- Τα μέσα μεταφοράς,
- τα μπαρ,
- τα εστιατόρια,
- τα θέατρα,
- τους κινηματογράφους και
- τις εκδηλώσεις, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.
Μέχρι τώρα, στους πολιτιστικούς χώρους οι επισκέπτες μπορούσαν να αφαιρούν τη μάσκα τους, δεδομένου ότι στην είσοδο ελεγχόταν το υγειονομικό πάσο τους.
Η χρήση του υγειονομικού πιστοποιητικού θα επεκταθεί σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις, ακόμη και στις χριστουγεννιάτικες αγορές (εφόσον παρίστανται πάνω από 50 άτομα σε κλειστό χώρο και πάνω από 100 σε ανοιχτό), στους πολιτιστικούς χώρους και στα εστιατόρια-μπαρ, ακόμη και εάν φιλοξενούν ιδιωτικές εκδηλώσεις.
Το συντομότερο δυνατόν και «σε εθελοντική βάση» θα ξεκινήσει η εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, εφόσον δοθεί η έγκριση τη βελγικών ρυθμιστικών αρχών και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) που επί του παρόντος μελετά τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου των Pfizer-BioNTech στα παιδιά.
«Κατανοώ πολύ καλά τον εκνευρισμό (…) Είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε επιφυλακή, όλοι μαζί, για να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε τους γύρω μας, ώστε η κατάσταση να παραμείνει ανεκτή για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό» τόνισε ο Ντε Κρόο.
«Δεν είναι εύκολο να παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις, αλλά αυτό που αποφασίσαμε είναι το ελάχιστο. Βιώνουμε μια έκρηξη των μολύνσεων επί του παρόντος» σχολίασε από τη μεριά του ο υπουργός Υγείας Φρανκ Βαντενμπρίκε.
Το Βέλγιο κατέγραφε περίπου 10.300 νέες μολύνσεις σε ημερήσια βάση την περασμένη εβδομάδα. Σήμερα ανακοινώθηκαν 41 νέοι θάνατοι ενώ περισσότεροι από 2.000 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων πάνω από το 25% σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο είχε αναφέρει στα τέλη Οκτωβρίου ότι χωρίς εμβόλιο τα νοσοκομεία στο Βέλγιο θα είχαν καταρρεύσει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη συνέχεια προσπάθησε να εισπράξει ο ίδιος το τζακ ποτ,
Ο σημερινός πρόεδρος απέσυρε μονομερώς τις ΗΠΑ από τη συμφωνία το 2018
Η ηθοποιός εξακολουθεί να διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημιώσεις
Kαθυστέρηση και αλλαγή σχεδίων της τελευταίας στιγμής
Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρελά, πατέρας φίλης της
Kαθώς ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει επιτευχθεί μια ακόμα συμφωνία
Εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής
Η αξία του ομίλου αποτιμάται πλέον στα 1,765 τρισεκατομμύρια δολάρια
Το νέο πακέτο περιλαμβάνει 72 έγγραφα
Δεν είναι φυσικά η μόνη καλλιτέχνιδα που έχει εκφράσει ενόχληση
Θα μπορεί να αποφυλακιστεί το 2044
Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και στο διαδίκτυο
Λίγους μήνες μετά τη δημόσια συγγνώμη του για τοξικές συμπεριφορές
Τα brands που ξεχωρίζουν, τολμούν, αλλάζουν προϊόν, πολιτική, πλατφόρμα ή συμπεριφορά
Αβεβαιότητα και γεωπολιτικές εξελίξεις οδηγούν χιλιάδες εκατομμυριούχους σε αναζήτηση νέων χωρών διαμονής
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράςτοποθετείται δημόσια
Το πιο αμφιλεγόμενο σημείο της πρότασης αφορά τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Το υπερθέαμα 60 εκατ. δολαρίων προκαλεί πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις
Τέλος εποχής από το 2027 λόγω κατακόρυφης αύξησης των ατυχημάτων
Οι όροι του Μνημονίου και οι «κόκκινες γραμμές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.