Κοσμος

Παραδόθηκε στο FBI ο Στίβεν Μπάνον άλλοτε «δεξί χέρι» του Τραμπ

Για την εισβολή στο Καπιτώλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στίβεν Μπάνον παραδόθηκε στο FBI
Ο Στίβεν Μπάνον © GettyImages/Idealimage

Ο Στιβ Μπάνον επί μακρόν, σύμβουλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραδόθηκε στις αρχές αφού κατηγορείται για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου.

Ο Στίβεν Μπάνον πρώην σύμβουλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραδόθηκε στις αρχές λίγες μέρες μετά τις ποινικές κατηγορίες εις βάρος του για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε προ ημερών ότι σε βάρος του 67χρονου Μπάνον απαγγέλθηκαν ποινικές κατηγορίες για περιφρόνηση του Κογκρέσου που αφορά την άρνησή του να εμφανιστεί να καταθέσει και την άρνησή του να προσκομίσει έγγραφα σχετικά με τα έκτροπα της εισβολής στο Καπιτώλιο. 

O πρώην σύμβουλος του Τραμπ αν και δεν είχε κανένα αξίωμα την 6η Ιανουαρίου φέρεται να συζητούσε με τον πρώην πρόεδρο τις ημέρες πριν από την αιματηρή επίθεση στο Καπιτώλιο.

Ο Μπάνον αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις κλητεύσεις που στόχο είχαν αναζήτηση εγγράφων και την κατάθεσή του, επικαλούμενος την επιμονή του Τραμπ - που έχει ήδη απορριφθεί από έναν δικαστή- ότι οι επικοινωνίες του προστατεύονται από το νομικό δόγμα των προεδρικών προνομίων.

«Από την πρώτη μέρα της θητείας μου, υποσχέθηκα στους εργαζομένους του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι μαζί θα δείξουμε στον αμερικανικό λαό με λόγια και πράξεις ότι το υπουργείο τηρεί το κράτος δικαίου, ακολουθεί τα γεγονότα και τον νόμο και επιδιώκει δικαιοσύνη σε ίση βάση, σύμφωνα με τον νόμο», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ σε ανακοίνωσή του. 

Ο Στιβ Μπάνον υπήρξε ένας από τους αρχιτέκτονες της νικηφόρας προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016, αλλά παραμερίστηκε γρήγορα από την κόρη του Ιβάνκα και τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ. Τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του, πάντως, του απένειμε χάρη, τερματίζοντας έτσι διώξεις σε βάρος του για κατάχρηση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ