Κοσμος

Κορωνοϊός: Θετικά 4 λιοντάρια στον ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης

Μολύνθηκαν από μέλη του προσωπικού - Εκδηλώνουν συμπτώματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιοντάρια
Λιοντάρια © Unsplash

Τέσσερα λιοντάρια σε ζωολογικό πάρκο της Σιγκαπούρης βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, αφού μολύνθηκαν από το προσωπικό του πάρκου.

Θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν τέσσερα λιοντάρια στο ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης, αφού μολύνθηκαν από μέλη του προσωπικού.

Τα λιοντάρια άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα της covid-19 αυτό το Σαββατοκύριακο, γεγονός που ώθησε τους φύλακες του πάρκου να τα υποβάλουν σε διαγνωστικά τεστ.

“Όλα τα λιοντάρια είναι ζωηρά και ενεργητικά”, δήλωσε η Σόνια Λουζ της εταιρείας Mandai Wildlife Group που διαχειρίζεται το πάρκο. “Αναμένουμε ότι θα αναρρώσουν με την παροχή βοηθητικής θεραπείας”, πρόσθεσε.

Τα λιοντάρια που έχουν μολυνθεί από covid-19 καθώς και άλλα πέντε αιλουροειδή που ζουν στο Night Safari Park της Σιγκαπούρης έχουν τεθεί σε απομόνωση, ανακοίνωσε η κυβερνητική κτηνιατρική υπηρεσία.

Τρεις φύλακες του ανοικτού πάρκου επίσης βρέθηκαν θετικοί στην covid-19, ενώ ένα λιοντάρι του ζωολογικού κήπου της Σιγκαπούρης, που βρίσκεται δίπλα στο πάρκο Night Safari, αρρώστησε και οι αρχές ζήτησαν να υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για κορωνοϊό.

Το πάρκο παραμένει ανοικτό, όπως και ο ζωολογικός κήπος, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού από τα ζώα στον άνθρωπο θεωρείται μηδαμινός.

Λιοντάρια, τίγρεις και γορίλες έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό σε αμερικανικούς ζωολογικούς κήπους, όπως και γάτες και σκύλοι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ