Κοσμος

Η πρωθυπουργός που διέκοψε «live» για να κοιμίσει την κόρη της

Η 3χρονη Νιβ δεν μπορούσε να κοιμηθεί χωρίς τη μαμά της η οποία είχε μια συνομιλία για τη διαχείριση της πανδημίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Ζηλανδία: Η Πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν διέκοψε ζωντανή μετάδοση για να βάλει την κόρη της για ύπνο
Η Πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν © Hagen Hopkins/Getty Images/Ideal Image

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας διέκοψε την online συνομιλία της περί της διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα για να κοιμήσει την κόρη της.

Η Τζασίντα Άρντερν, Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας διέκοψε την online συνομιλία της περί της διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα καθώς η 3χρονη κόρη της, Νιβ, εμφανίστηκε ξαφνικά, έχοντας αυπνίες.

Η Πρωθυπουργός μιλούσε σχετικά με την αλλαγή των περιορισμών όταν η Νιβ που ξέφυγε της προσοχής της γυναίκας που την πρόσεχε επισκέφθηκε το δωμάτιο της μητέρας της, ενώ είχε περάσει η ώρα όπου θα έπρεπε να βρίσκεται στο κρεβάτι της.

 

Jacinda Ardern interrupted by daughter Neve during livestream: ‘You're meant to be in bed, darling’

Έπειτα, μιλώντας ξανά στο ακροατήριό της, είπε: «Συγγνώμη από όλους». Ανέφερε πως η μητέρα της ήταν παρούσα και πως θα τη βοηθούσε για να βάλουν τη μικρή Νιβ για ύπνο. Ωστόσο, εκείνη ήταν ασταμάτητη. Εμφανίστηκε και πάλι αργότερα αναγκάζοντας την Πρωθυπουργό να ολοκληρώσει τη διαδικασία. «Συγγνώμη γλυκιά μου που παίρνει τόση ώρα», είπε η Άρντερν και εξήγησε στους συνομιλητές της πως θα έπρεπε να σταματήσουν τη ζωντανή μετάδοση.

Η Νέα Ζηλανδία που στις αρχές της πανδημίας αποτέλεσε υπόδειγμα για την αντιμετώπισή της, δεν κατάφερε να καταπολεμήσει την έξαρση του ιδιαιτέρως μολυσματικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα που είχε ως επίκεντρο το Ώκλαντ, με αποτέλεσμα η Άρντερν να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη στρατηγική εξάλειψης του ιού και να στραφεί σε μέτρα που επιτρέπουν στους πολίτες να μάθουν να ζουν με τον Covid-19.

Ποια είναι η Τζασίντα Άρντερν

Η Τζασίντα γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1980 στο Χάμιλτον της Νέας Ζηλανδίας, μια μικρή πόλη κοντά στην περιοχή όπου γυρίστηκε η τριλογία του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών». Η ίδια μάλιστα, σε συνέντευξή της, έχει παραδεχθεί πως έκανε οντισιόν για να συμμετάσχει ως κομπάρσος στην ταινία, αλλά «δεν έχουν όλοι ταλέντο» ανέφερε με χιούμορ.

Ο πατέρας της ήταν αστυνομικός, ενώ η μητέρα της απασχολούνταν σε υπηρεσία σχολικού εφοδιασμού.

Στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής της, η Τζασίντα εργάστηκε και ως DJ σε αρκετά νυχτερινά κέντρα της Νέας Ζηλανδίας. Μάλιστα το 2014 έπαιξε μουσική στο Laneway Music Festival στο Όκλαντ.

Η οικογένειά της ήταν βαθιά θρησκευόμενη (Μορμόνοι), ωστόσο η Τζασίντα περίπου στα 20 της αποφάσισε να εγκαταλείψει την εκκλησία, την οποία χαρακτήρισε ομοφοβική.

Στα 18 της, μυήθηκε στην πολιτική από τη θεία της, Μαρί, και έγινε μέλος του Εργατικού Κόμματος.

Στο παρελθόν έχει δηλώσει πως το γεγονός ότι μεγάλωσε στο Χάμιλτον της Νέας Ζηλανδίας και έβλεπε «ξυπόλητα παιδιά χωρίς να έχουν να φάνε μεσημεριανό» την ενέπνευσε να εισέλθει στην πολιτική. Γι' αυτό και η πάταξη της ανισότητας έγινε κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής της εκστρατείας.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2001, πήρε πτυχίο Επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο του Γουαϊκάτο και ξεκίνησε αμέσως να εργάζεται στο γραφείο της τότε πρωθυπουργού Ελεν Κλαρκ, πολιτικό πρότυπο για την Τζασίντα.

Μάλιστα, αρκετά χρόνια αργότερα, σε μεταξύ τους συνομιλία η Αρντερν είχε παραδεχθεί πως «το φύλο δεν ήταν ποτέ εμπόδιο για εμένα… και αυτό οφείλεται σε εσένα, Ελεν». Τότε η Κλαρκ της είχε απαντήσει πως θα εμπνεύσει και εκείνη μια γενιά νέων ατρόμητων γυναικών. «Θα υπάρξει μια νέα γενιά γυναικών που θα λένε "η Τζασίντα το έκανε"».

Το 2008, σε ηλικία 28 ετών, η Αρντερν εξελέγη βουλευτής του Εργατικού Κόμματος και το 2017, μόλις τρεις μήνες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, η 37χρονη τότε Τζασίντα ορίστηκε πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος. Η συνέχεια έμελλε να της χαρίσει πολλές διακρίσεις. Ειδικότερα, η Τζασίντα Αρντερν έγινε η τρίτη γυναίκα που κατέκτησε το ανώτατο πολιτικό αξίωμα στη Νέα Ζηλανδία, ενώ είναι η νεαρότερη ηγέτης χώρας παγκοσμίως. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της έφερε στον κόσμο τη Νέβε Τε.

Η Τζασίντα Αρντερν έχει θεωρηθεί από πολλούς η θηλυκή εκδοχή του Τζάστιν Τριντό, πρωθυπουργού του Καναδά, καθώς και οι δύο αρχηγοί κρατών συμπεριλαμβάνονται στους προοδευτικούς πολιτικούς του δημοκρατικού κέντρου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ