- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε επιφυλακή οι αρχές της Νορβηγίας για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα
Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας ύστερα από σήμα των μυστικών υπηρεσιών
Η Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε έκτακτα μέτρα ασφαλείας, ύστερα από πληροφορίες που κάνουν λόγο για πιθανή επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στο έδαφός της από ένοπλους ισλαμιστές οι οποίοι έχουν πολεμήσει στη Συρία.
«Η υπηρεσία πληροφοριών εσωτερικού της αστυνομίας (PST) έλαβε πρόσφατα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένοπλη ισλαμιστική ομάδα που έχει διασυνδέσεις με εξτρεμιστές ισλαμιστές στη Συρία ενδεχομένως σχεδιάζει τρομοκρατική ενέργεια στη Νορβηγία, ίσως εντός των προσεχών ημερών», δήλωσε η επικεφαλής της Μπενεντίκτε Μπγιόνρλαντ σε συνέντευξη Τύπου.
«Η απειλή δεν προσδιορίζεται, αλλά πηγή των πληροφοριών κρίνεται αξιόπιστη», δήλωσε η Μπγιόνρλαντ. «Ούτε ο ενδεχόμενος στόχος, ούτε η ταυτότητα των φερόμενων δραστών της επίθεσης, ούτε ο τόπος όπου βρίσκονται είναι γνωστά, πρόσθεσε. «Ενδεχομένως σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν την επίθεση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως σε λίγες ημέρες. Αλλά δεν γνωρίζουμε πώς, πότε και με ποιόν τρόπο».
Οι αρχές ανακοίνωσαν την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας με αυξημένη αστυνομική παρουσία στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια, την ανάκληση δημοσίων υπαλλήλων από τις διακοπές τους, ενώ έθεσαν σε κατάσταση ετοιμότητας αεροπορικά μέσα. Στην ετήσια έκθεση αξιολόγησης που παρουσίασε νωρίτερα φέτος, η PST έκρινε ότι το επίπεδο των απειλών κατά της Νορβηγίας έχει αυξηθεί λόγω της σύγκρουσης στη Συρία. Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες, περίπου 40 με 50 πρόσωπα που έχουν δεσμούς με τη Νορβηγία πολέμησαν ή πολεμούν στη Συρία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.