Κοσμος

Ο Νετανιάχου κέρδισε την άρση της απαγόρευσης πτήσεων στο Τελ Αβίβ

Η FAA  προειδοποιεί για την ρευστότητα της κατάστασης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
73384-147818.jpg

Την απόφαση να άρει την απαγόρευση των πτήσεων προς το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ έλαβε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA). Η FAA πάντως προειδοποιεί για την ρευστότητα της κατάστασης, καθώς συνεχίζεται η διαμάχη στη Γάζα.

«Προτού ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση, η FAA συνεργάστηκε με την αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να εκτιμήσει τους κινδύνους και να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα και τα μέτρα που έλαβε η ισραηλινή κυβέρνηση για να αποτρέψει τον κίνδυνο στις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας. Η Υπηρεσία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τη ρευστή κατάσταση γύρω από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν και θα λάβει το οποιοδήποτε επιπλέον μέτρο χρειαστεί» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο «αποκλεισμός» του διεθνούς αεροδρομίου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο Τελ Αβίβ, με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να απευθύνεται προσωπικά στον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κέρι.

Στη Γάζα, η Χαμάς είχε κάνει λόγο για μεγάλη νίκη. «Το κλείσιμο του εναέριου χώρου του Ισραήλ είναι μία μεγάλη νίκη για την αντίσταση και το αποκορύφωμα της αποτυχίας του Ισραήλ» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρ σε ανακοίνωσή του.

Αναστολή πτήσεων από και προς το Ισραήλ αποφάσισαν χθες και άλλες αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Lufthansa και οι θυγατρικές της Germanwings, Austrian Airlines, Swiss και Brussels Airlines καθώς και η Turkish Airlines.

Ταυτόχρονα σήμερα, η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία EasyJet ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται από και προς το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ οι πτήσεις της από τα αεροδρόμια του Λονδίνου Luton και Gatwick, το αεροδρόμιο του Βερολίνου Schoenefeld, της Γενεύης, του Μιλάνου Malpensa, του Μάντσεστερ και της Βασιλείας. Η εταιρεία πραγματοποιεί πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ από τη Βρετανία, την Ελβετία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ