- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eνώ ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Kέρι ανέφερε την Τετάρτη από το Ισραήλ όπου συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις προσπάθειες για εκεχειρία, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ξεπέρασε τους 700 τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.
Μετά από 17 ημέρες συνεχιζόμενης βίας στη Λωρίδα της Γάζας ο Κέρι, αναφέροντας ότι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδο στις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός, επέστρεψε από το Ισραήλ στο Κάιρο της Αιγύπτου για περισσότερες συνομιλίες με τους Αιγύπτιους διαμεσολαβητές. «Έχουμε κάνει σίγουρα κάποια βήματα προς τα εμπρός. Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει», δήλωσε.
Ένας Αιγύπτιος αξιωματούχος δήλωσε ότι μια ανθρωπιστική εκεχειρία μπορεί να τεθεί σε ισχύ μέχρι το Σαββατοκύριακο, εγκαίρως δηλαδή για τον εορτασμό του Έιντ αλ- Φιτρ, της μεγαλύτερης ετήσιας γιορτής του Ισλάμ που ακολουθεί το μήνα νηστείας του Ραμαζανιού. Ωστόσο, ανώτερος αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών είπε ότι αυτό είναι μια ελπίδα αλλά η ανακωχή με κανένα τρόπο δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. «Δεν θα ήταν σωστό να πούμε ότι περιμένουμε μια κατάπαυση του πυρός από το Σαββατοκύριακο», δήλωσε. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την εκεχειρία αλλά δεν έχουμε φτάσει οριστικό σημείο» συμπλήρωσε.
Το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ εν τω μεταξύ δεν έδωσε στη δημοσιότητα την απόφαση μετά από τη συνάντηση που έγινε αργά τη νύχτα για την προτεινόμενη ανθρωπιστική εκεχειρία με την οποία οι συγκρούσεις θα σταματήσουν αμέσως. Ακόμη και αν υπάρξει προσωρινή κατάπαυση του πυρός, οι διαπραγματεύσεις για μια οριστική συμφωνία τερματισμού των συγκρούσεων θα αρχίσουν σε διάστημα αρκετών ημερών όπως αναφέρουν ειδικοί αναλυτές.
Ο ηγέτης της Χαμάς, Χάλεντ Μεσάαλ, μιλώντας στο Κατάρ, δήλωσε ότι οι μαχητές του έχουν επιτυχίες στη σύγκρουση με το Ισραήλ και εξέφρασε την υποστήριξή του σε μία ανθρωπιστική εκεχειρία, αλλά μόνο εάν και εφόσον το Ισραήλ χαλαρώσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας όπου ζουν 1,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.
Το Ισραήλ όμως έχει αφήσει να εννοηθεί πως προτιμά να συνεχίσει τις χερσαίες επιχειρήσεις για να βρει και να καταστρέψει τις θέσεις εκτόξευσης ρουκετών και να εκμηδενίσει το τεράστιο δίκτυο των σηράγγων από όπου οι Παλαιστίνιοι μαχητές διεισδύουν στην επικράτειά του.
Το Ισραήλ δέχεται σφοδρή κριτική από την Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η Ναβί Πιλάι δήλωσε ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» το Ισραήλ να έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στη Γάζα. Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά μαχητών της Χαμάς στη Γάζα, εκφράζοντας την «οργή και τη θλίψη» του καθώς βρέθηκαν ρουκέτες μέσα σε ένα σχολείο του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, για δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια της σύρραξης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.