Κοσμος

Τελικά οι Ταλιμπάν ΔΕΝ αποκεφάλισαν νεαρή αθλήτρια του βόλεϊ

Η σαρία επιβάλλει αποχή των γυναικών από άθληση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν νεαρή αθλήτρια του βόλεϊ
Ταλιμπάν περιπολούν την επαρχία Nangarhar - Αφγανιστάν © EPA / STRINGER

Η αθλήτρια του βόλεϊ ΔΕΝ αποκεφαλίστηκε από τους Ταλιμπάν στις αρχές του Οκτώβρη

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου αναρτήσαμε την παρακάτω είδηση, η οποία δεν είναι αληθής. Σύμφωνα με τα ellinika hoaxes: «Η Mahjabeen Hakimi βρέθηκε νεκρή στις 6 Αυγούστου 2021, ημέρες πριν οι Ταλιμπάν εισβάλουν στην πόλη της Καμπούλ. Ο θάνατός της δεν προήλθε από αποκεφαλισμό. Η Mahjabeen εργαζόταν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και συμμετείχε ερασιτεχνικά σε τοπική ομάδα βόλεϊ».


Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν μια νεαρή αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ νεανίδων μόνο και μόνο γιατί συνέχιζε να παίζει το αγαπημένο της άθλημα, μετά την κατάληψη του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με την αυστηρή ερμηνεία του νόμου της Σαρία, οι Ταλιμπάν δεν επιτρέπουν στις γυναίκες να αθλούνται ή δεν τους επιτρέπουν να συμμετέχουν σε εργασία ή εκπαίδευση. 

Προπονητής της ομάδας με ψευδώνυμο επιβεβαίωσε το περιστατικό, αναφέροντας ωστόσο πως κανείς πέραν της οικογένειας της αθλήτριας δεν γνωρίζει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε η δολοφονία. Η κοπέλα αγωνιζόταν στο παιδικό τμήμα της εθνικής ομάδας, πριν την κατάρρευση της προηγούμενης Αφγανικής κυβέρνησης και υπήρξε μια από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες της χώρας. Αντικρουόμενες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι η Μαχτζαμπίν Χακίμι σκοτώθηκε μυστηριωδώς μια εβδομάδα πριν από την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν, με πιστοποιητικό θανάτου που υποτίθεται ότι έδειχνε την ημερομηνία του θανάτου της ως τα μέσα Αυγούστου.

Δύο από τις συναθλήτριες της με παγκόσμιες και τοπικές διακρίσεις, κατάφεραν να διαφύγουν στο εξωτερικό την ώρα που τα μέλη της υπόλοιπης ομάδας βρίσκονται υπό διαρκή απειλή.

«Όλα τα μέλη της ομάδας και οι υπόλοιπες γυναίκες αθλήτριες είναι σε πολύ κακή κατάσταση, σε απόγνωση και πανικό. Όλοι έχουν αναγκαστεί να μεταφερθούν σε άγνωστα μέρη. Οι προσπάθειες να κερδίσουν την υποστήριξη παγκόσμιων οργανισμών και χωρών προκειμένου να καταφέρουν να διαφύγουν, προς το παρόν αποτυγχάνουν», ανέφερε ο προπονητής σε δηλώσεις του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ