Κοσμος

Το τελευταίο ταξίδι του Κόστα Κονκόρντια (video)

Το κρουαζιερόπλοιο θα διαλυθεί στο λιμάνι της Γένοβας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
73278-147487.jpg

Απέπλευσε για το τελευταίο του ταξίδι το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο Κόστα Κονκόρντια, το οποίο ναυάγησε ανοικτά της νήσου Τζίλιο τον Ιανουάριο του 2013 στοιχίζοντας τη ζωή σε 27 επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος. Το τελευταίο ταξίδι του Κόστα Κονκόρντια θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις ημέρες στο λιμάνι της Γένοβας, όπου θα ακολουθήσει η διαδικασία της διάλυσής του. Το κρουαζιερόπλοιο πρόκειται να συνοδεύσουν από το νησί Τζίλιο στην Γένοβα 14 πλοία. Oι ιταλικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κίνδυνος μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ωστόσο, γαλλικό πολεμικό πλοίο πρόκειται να παρακολουθήσει εξ αποστάσεως από την Κορσική αυτό το τετραήμερο ταξίδι.

n

Ιταλικές οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος ζητούν την τήρηση των υψηλότερων δυνατών κανόνων ασφαλείας, με στόχο την προστασία των θαλάσσιων υδάτων. Στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου υπάρχουν ακόμη περίπου 100 τόνοι καυσίμων, οι οποίοι αποτελούν και την μεγαλύτερη αιτία ανησυχίας.

 

Ειδικοί ερευνητές εξακολουθούν να αναζητούν τον Ινδό σερβιτόρο Ράσελ Ρέμπελο, του οποίου η σορός είναι η μοναδική που δεν έχει εντοπιστεί. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία υπολογίζει το κόστος της μετακίνησης, ρυμούλκησης και διάλυσης του πλοίου στα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ