Κοσμος

Αμερικανοί ιεραπόστολοι και οικογένειές τους απήχθησαν στην Αϊτή

Περισσότερες από 600 περιπτώσεις απαγωγής έχουν καταγραφεί από τις αρχές 2021

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αϊτή: Απαγωγή μελών αμερικανικής ιεραποστολής από ένοπλη συμμορία
Aστυνομικοί στην Αϊτή © EPA Pool

Ομάδα Αμερικανών ιεραποστόλων και μέλη των οικογένειών τους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, αναφέρεται ότι έχουν απαχθεί από ένοπλη συμμορία της Αϊτής.

Αμερικανοί ιεραπόστολοι και μέλη των οικογενειών τους συμπεριλαμβανομένων παιδιών, αναφέρεται ότι έχουν απαχθεί από ένοπλη συμμορία κοντά στη πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής.

Τουλάχιστον 15 άτομα αποβιβάστηκαν από λεωφορείο μετά από επίσκεψη σε ορφανοτροφείο, ανέφεραν πηγές ασφαλείας της Αϊτής στα ΜΜΕ. Λίγες λεπτομέρειες είναι γνωστές, με τους Αμερικανούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι γνωρίζουν τις αναφορές.

«Η ευημερία και η ασφάλεια των αμερικανών πολιτών στο εξωτερικό είναι μία από τις μεγαλύτερες προτεραιότητές μας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Γνωρίζουμε αυτές τις πληροφορίες και δεν έχουμε τίποτε να προσθέσουμε προς το παρόν», σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι ιεραπόστολοι απήχθησαν λίγο μετά την έξοδο από την πόλη Croix-des-Bouquets και εξακολουθούν να κρατούνται από τη συμμορία, σύμφωνα με πηγή ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Το Reuters μεταδίδει πως, σύμφωνα με αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας που επικαλούνται οι New York Times, τα μέλη της ιεραποστολής απήχθησαν από ένα λεωφορείο που κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο, όπου θα άφηναν μερικά μέλη της ομάδας πριν συνεχίσουν προς άλλο προορισμό στην Αϊτή.

Η Αϊτή έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά απαγωγών στον κόσμο, καθώς ισχυρές συμμορίες εκμεταλλεύονται την άνομη κατάσταση για να κερδίσουν χρήματα από τις πληρωμές των λύτρων. Σύμφωνα με τους New York Times, πολλοί στην Αϊτή ζητούν από τις ΗΠΑ να στείλουν στρατεύματα στη χώρα, αίτημα που η κυβέρνηση Μπάιντεν διστάζει να αποδεχτεί.

Ένοπλες συμμορίες ελέγχουν εδώ και χρόνια τις φτωχότερες συνοικίες της πρωτεύουσας της Αϊτής. Στη χώρα τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2021 έχουν καταγραφεί περισσότερες από 600 απαγωγές, έναντι 231 την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με μια τοπική ομάδα.

Εδώ και χρόνια μια βαθιά πολιτική κρίση παραλύει την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Αϊτής. Η δολοφονία στις 7 Ιουλίου του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ από ένοπλους κομάντο στην ιδιωτική κατοικία του βύθισε ακόμη περισσότερο στην αβεβαιότητα τη χώρα της Καραϊβικής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ