- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολωνία: Χτίζει τείχος 400 εκ. δολαρίων στα σύνορα με Λευκορωσία
Προκειμένου να ανακοπεί η ροή των μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα
Η Πολωνία σχεδιάζει να δαπανήσει πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή τείχους στα σύνορα της χώρας με τη Λευκορωσίας.
Η Πολωνία σχεδιάζει να δαπανήσει 1,6 δισεκ. ζλότι (404 εκατ. δολάρια) για την κατασκευή τείχους στα σύνορά της με τη Λευκορωσία.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναμένεται να συζητήσουν σήμερα οι βουλευτές, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η ροή των μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα.
Τον Αύγουστο, η Πολωνία άρχισε την κατασκευή ενός φράκτη με συρματόπλεγμα κατά μήκος των συνόρων της με τη Λευκορωσία για να ανακοπούν οι διελεύσεις παράτυπων μεταναστών παρά τις επικρίσεις για απάνθρωπη μεταχείριση κάποιων μεταναστών. Το τείχος, που θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα ανιχνευτών κίνησης και κάμερες, θα ενισχύσει περαιτέρω την ασφάλεια στα σύνορα.
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών στην Ευρώπη
Η Πολωνία και οι εταίροι της στην ΕΕ Λιθουανία και Λετονία έχουν αναφέρει σημαντικές αυξήσεις στους μετανάστες από χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ που διασχίζουν τα σύνορά τους με τη Λευκορωσία, σε αυτό που η Βαρσοβία και οι Βρυξέλλες χαρακτηρίζουν μια μορφή υβριδικής πολεμικής επιχείρησης με στόχο να ασκηθεί πίεση στην ΕΕ για τις κυρώσεις σε βάρος του Μινσκ.
«Παρά το γεγονός ότι στο πολωνολευκορωσικό κομμάτι των κρατικών συνόρων έχει στηθεί αγκαθωτό συρματόπλεγμα και αναδιπλούμενος συρμάτινος φράκτης, οι απόπειρες διέλευσης των συνόρων δεν μειώνονται, αλλά αυξάνονται», αναφέρεται στο νομοσχέδιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου.
Από την αρχή του Ιανουαρίου έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι συνοριοφύλακες απέτρεψαν 9.287 απόπειρες για διέλευση των συνόρων από τη Λευκορωσία προς την Πολωνία και από αυτές οι 8.000 έγιναν τους δύο τελευταίους μήνες.
«Λόγω του γεγονότος ότι η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί για πολλούς μήνες ακόμα χρειάζεται να λάβουμε προστατευτικά μέτρα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιοτρ Μίλερ.
Το συνολικό κόστος του έργου είναι 1,615 δισεκ. ζλότι, εκ των οποίων 1,5 δισεκ. ζλότι θα δαπανηθούν για την κατασκευή του ίδιου του φράγματος ενώ 115 εκατ. ζλότι θα δοθούν για τον τεχνικό εξοπλισμό.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.