- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άουσβιτς: Αντισημιτικά γκραφίτι ανακαλύφθηκαν - Τι έγραφαν
«Πρόκειται για αποτρόπαια επίθεση κατά του συμβόλου μιας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της Ιστορίας και της ανθρωπότητας»
Άουσβιτς: Αντισημιτικά γκράφιτι γραμμένα με σπρέι ανακαλύφθηκαν σε εννέα ξύλινα παραπήγματα του στρατοπέδου συγκέντρωσης.
Αντισημιτικά γκράφιτι εντοπίστηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς στην Πολωνία σε εννέα ξύλινα παραπήγματα.
Οι υπεύθυνοι του Μουσείο χαρακτήρισαν τα γκράφιτι αυτά ως «αποτρόπαια επίθεση κατά του συμβόλου μιας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της Ιστορίας και της ανθρωπότητας».
Τα γκράφιτι περιλαμβάνουν «δύο αναφορές στην Παλαιά Διαθήκη τις οποίες χρησιμοποιούν συχνά αντισημίτες και συνθήματα αρνητών του Ολοκαυτώματος» γραμμένα στ' αγγλικά και στα γερμανικά, πρόσθεσε το μουσείο.
Οι υπεύθυνοι του μουσείου ανέφεραν τα γεγονότα στην αστυνομία και αναλύουν τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας. Ζήτησαν επίσης από τους επισκέπτες που μπορεί να ήταν μάρτυρες του συμβάντος ή που βρίσκονταν κοντά στα παραπήγματα να δώσουν στο μουσείο τυχόν πληροφορίες και να στείλουν φωτογραφίες.
Τα γκράφιτι θα σβηστούν μόλις η αστυνομία ολοκληρώσει την έρευνά της, πρόσθεσε το μουσείο. Σύμφωνα με το μουσείο, η ασφάλεια σε αυτό τον χώρο των 1.700 στρεμμάτων ενισχύεται συνεχώς αλλά ο προϋπολογισμός του μουσείου επλήγη από την υγειονομική κρίση λόγω της Covid-19.
Να θυμίσουμε πως περίπου 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι, κυρίως Εβραίοι, εξοντώθηκαν σε αυτό το στρατόπεδο θανάτου που εγκατέστησε στο πολωνικό έδαφος η ναζιστική Γερμανία κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.