Κοσμος

Άουσβιτς: Αντισημιτικά γκραφίτι ανακαλύφθηκαν - Τι έγραφαν

«Πρόκειται για αποτρόπαια επίθεση κατά του συμβόλου μιας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της Ιστορίας και της ανθρωπότητας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς
To στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς © EPA

Άουσβιτς: Αντισημιτικά γκράφιτι γραμμένα με σπρέι ανακαλύφθηκαν σε εννέα ξύλινα παραπήγματα του στρατοπέδου συγκέντρωσης.

Αντισημιτικά γκράφιτι εντοπίστηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς στην Πολωνία σε εννέα ξύλινα παραπήγματα.

Οι υπεύθυνοι του Μουσείο χαρακτήρισαν τα γκράφιτι αυτά ως «αποτρόπαια επίθεση κατά του συμβόλου μιας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της Ιστορίας και της ανθρωπότητας».

Τα γκράφιτι περιλαμβάνουν «δύο αναφορές στην Παλαιά Διαθήκη τις οποίες χρησιμοποιούν συχνά αντισημίτες και συνθήματα αρνητών του Ολοκαυτώματος» γραμμένα στ' αγγλικά και στα γερμανικά, πρόσθεσε το μουσείο.

Οι υπεύθυνοι του μουσείου ανέφεραν τα γεγονότα στην αστυνομία και αναλύουν τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας. Ζήτησαν επίσης από τους επισκέπτες που μπορεί να ήταν μάρτυρες του συμβάντος ή που βρίσκονταν κοντά στα παραπήγματα να δώσουν στο μουσείο τυχόν πληροφορίες και να στείλουν φωτογραφίες.

Τα γκράφιτι θα σβηστούν μόλις η αστυνομία ολοκληρώσει την έρευνά της, πρόσθεσε το μουσείο. Σύμφωνα με το μουσείο, η ασφάλεια σε αυτό τον χώρο των 1.700 στρεμμάτων ενισχύεται συνεχώς αλλά ο προϋπολογισμός του μουσείου επλήγη από την υγειονομική κρίση λόγω της Covid-19.

Να θυμίσουμε πως περίπου 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι, κυρίως Εβραίοι, εξοντώθηκαν σε αυτό το στρατόπεδο θανάτου που εγκατέστησε στο πολωνικό έδαφος η ναζιστική Γερμανία κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ