- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ολλανδία: Μέτρα μετά από απειλές κατά του πρωθυπουργού Ρούτε
Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της εφημερίδας
O πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε φέρεται να είναι στόχος επίθεσης εμπόρων ναρκωτικών σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του εγχώριου τύπου.
Οι ολλανδικές αρχές αύξησαν σημαντικά τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε αφού η αστυνομία είχε ενδείξεις για ενδεχόμενη επίθεση από εγκληματίες που συνδέονται με το λαθρεμπόριο εμπόριο ναρκωτικών.
Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας De Telegraaf, η οποία επικαλείται πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Κυβερνητική πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της εφημερίδας. Ωστόσο, οι ολλανδικές αρχές εθνικής ασφαλείας αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.
Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα, ο Ρούτε δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Η ασφάλεια και η προστασία είναι θέματα που δεν πρέπει να συζητιούνται ποτέ δημόσια».
Ο Ρούτε, η συντηρητική κυβέρνηση του οποίου έχει δεσμευθεί να καταστείλει το οργανωμένο έγκλημα, ανέκαθεν επεδίωκε να διατηρήσει ένα περιορισμένο επίπεδο προσωπικής προστασίας αφότου ανέλαβε πρωθυπουργός πριν από σχεδόν 11 χρόνια.
Συχνά τον βλέπει κανείς να μετακινείται με ποδήλατο προς και από το σπίτι του και κυβερνητικά κτίρια στη Χάγη και συχνά περαστικοί τον πλησιάζουν για να βγάλουν μαζί του σέλφι ή για να του μιλήσουν.
Σε μια ένδειξη της αύξηση της βίας στο λαθρεμπόριο των ναρκωτικών, ένας γνωστός ολλανδός αστυνομικός συντάκτης, ο Πέτερ Ρ. ντε Βρις, πυροβοληθηκε τον Ιούλιο μέρα μεσημέρι στο Άμστερνταμ, μήνες αφού είχε αναλάβει ρόλο συμβούλου του βασικού μάρτυρα σε μια πολύκροτη υπόθεση ναρκωτικών. Μερικές ημέρες αργότερα ο δημοσιογράφος υπέκυψε στα τραυματά του.
Ο πρώην δικηγόρος του εν λόγω βασικού μάρτυρα είχε δολοφονηθεί με παρόμοιο τρόπο το 2019 μπροστά στο σπίτι του στο Άμστερνταμ.
Οι απειλές σε πολιτικούς δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στην Ολλανδία. Ο αντιισλαμιστής αντιπολιτευόμενος ηγέτης Γκέερτ Βίλντερς έχει αναγκασθεί από το 2004 να ζει σε καταφύγιο και να περιβάλλεται από σωματοφύλακες εξαιτίας συνεχών απειλών κατά της ζωής του.
Τους τελευταίους μήνες, πρόστιμα ή σύντομες ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν σε αρκετούς ανθρώπους σε όλη τη χώρα για απειλές προς υπουργούς και βουλευτές, κυρίως σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται κατά της Covid-19.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο βρίσκεται η εξαφάνιση του απόστρατου υποπτεράρχου Γουίλιαμ Νιλ ΜακΚάσλαντ
Ραγδαίες εξελίξεις μετά το τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου στον Αούν
Το βίντεο, που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια προβολές
Ο 51χρονος Ερίκ Ρομπίκ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από δύο αγνώστους
Διαψεύδει η Βηρυτός επικοινωνία με Ισραήλ – Τι ειπώθηκε στη συνομιλία με Ρούμπιο
Reuters: Ιράν και ΗΠΑ έχουν σημειώσει «ορισμένη πρόοδο», αλλά παραμένουν διαφωνίες για τα πυρηνικά
Δήλωσαν ως προορισμό το Ιράκ αλλά ανέμεναν εντολές στον Περσικό Κόλπο
Δραματικές οι στιγμές μέσα στο σχολείο - Παιδιά κρυβόντουσαν όπου μπορούσαν για να σωθούν
Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας - Η ποπ σταρ αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση
Πώς έγινε η σημαντική αυτή ανακάλυψη
Τραγωδία στη Βιρτζίνια - Ο Τζάστιν Φέρφαξ πυροβόλησε τη σύζυγό του και έβαλε τέλος στη ζωή του
Παγκόσμια απειλή χαρακτήρισε τον Πούτιν ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ μπέρδεψε εδάφιο της Βίβλου με κινηματογραφική ατάκα του Κουέντιν Ταραντίνο
Σφοδρό τροχαίο του κόστισε τη ζωή
Στο στόχαστρο πόλεις και άμαχοι
«Η Τεχεράνη δεν μπορεί να ελέγξει τα Στενά», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
Σφοδρές μάχες σώμα με σώμα με τη Χεζμπολάχ
Σφοδρή κριτική του ποντίφικα προς τους ηγέτες που ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε πολέμους
Ο 27χρονος φέρεται να πυροβόλησε εναντίον οχήματος με τρεις επιβάτες στη Βόρεια Καρολίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.