- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανία: Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία της δασκάλας
Είχαν προηγηθεί δυο ακόμα συλλήψεις
Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν άνδρα που είναι ύποπτος για τη δολοφονία της δασκάλας Σαμπίνα Νίσα
Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου και η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβε έναν άνδρα που είναι ύποπτος για τη δολοφονία της δασκάλας Σαμπίνα Νίσα, η οποία βρέθηκε νεκρή την προηγούμενη εβδομάδα σε πάρκο της πρωτεύουσας.
«Ένας 38χρονος άνδρας συνελήφθη περίπου στις 03:00 της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου σε διεύθυνση στο Ίστ Σάσεξ», επεσήμανε η αστυνομία. O επικεφαλής των ερευνών Τζον Νιλ ανέφερε σχετικά «Η οικογένεια έχει ενημερωθεί για αυτή τη σημαντική εξέλιξη και συνεχίζει να υποστηρίζεται από ειδικούς αξιωματικούς».
Δύο άνδρες που είχαν προηγουμένως συλληφθεί από ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών-ένας 38χρονος και ένας άνδρας στα 40 του-αφέθηκαν ελεύθεροι.
Η 28χρονη δασκάλα εξαφανίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, αφού έφυγε από το σπίτι της στο νότιο Λονδίνο προκειμένου να διανύσει πεζή μια μικρή απόσταση, μέσα από ένα πάρκο, και να πάει σε ένα μπαρ όπου επρόκειτο να συναντηθεί με έναν φίλο.
Ένας περαστικός βρήκε το πτώμα της την επομένη, γύρω στις 17:30 το απόγευμα τοπική ώρα. Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA, είχε δεχθεί επίθεση με ένα μαχαίρι και ο δράστης είχε κρύψει το πτώμα της κάτω από έναν σωρό από φύλλα.
Η υπόθεση της Νίσα προκάλεσε θλίψη και οργή στην κοινή γνώμη της Βρετανίας φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο το θέμα της βίας εις βάρος των γυναικών, έξι μήνες μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η απαγωγή, ο βιασμός και ο φόνος μιας γυναίκας τον Μάρτιο στο νότιο Λονδίνο από αστυνομικό.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, δήλωσε ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί εθνική «επιδημία». Εμφανιζόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε: «Μεταξύ της περσινής Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας και της φετινής, 180 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες σε όλη τη χώρα. «Έχουμε επιδημία όταν πρόκειται για βία κατά γυναικών και κοριτσιών. Νομίζω ότι εμείς οι άνδρες πρέπει να είμαστε σύμμαχοι στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος».
Mε πληροφορίες από Guardian, Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Το κορίτσι ονομάστηκε μάλιστα προσωρινά Jeanne Westgate, από το εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε
Η αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή ωθεί επενδυτές και κατοίκους να κάνουν δεύτερες σκέψεις
Οι αρχές μιλούν για στοχευμένη πράξη βίας κατά της εβραϊκής κοινότητας
Αντόνιο Κόστα: Η αποδυνάμωση των κυρώσεων αυξάνει τα έσοδα της Ρωσίας και απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια
H Τεχεράνη υποστηρίζει πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από συμμαχικές της δυνάμεις
Σοβαρή οικονομική κρίση πλήττει το νησί της Καραϊβικής
«Οι ηγέτες του Ιράν κρύβονται σαν τα ποντίκια», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
«Θα πλήξουμε πολύ σκληρά το Ιράν την επόμενη εβδομάδα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Πώς οι έντονες βροχοπτώσεις «ξύπνησαν» σπόρους ετών κάτω από την άμμο
Το περιστατικό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας
Τι κίνητρα βλέπουν οι Αρχές
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.