Κοσμος

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Άσκησε έφεση ο Ντέρεκ Σόβιν

Αναφέρει 14 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επανεξεταστεί η υπόθεσή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντέρεκ Σόβιν
Ο Ντέρεκ Σόβιν © EPA

Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, που καταδικάστηκε σε 22,5 χρόνια κάθειρξη για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ το 2020, άσκησε έφεση.

Έφεση άσκησε επί της υποθέσεώς του ο δολοφόνος του Τζορτζ Φλόιντ, Ντέρεκ Σόβιν, που καταδικάστηκε σε 22.5 χρόνια φυλάκιση.

Τον Απρίλιο, ο Σόβιν είχε κριθεί ένοχος από σώμα ενόρκων και για τις τρεις κατηγορίες που τον βάρυναν σε σχέση με τον θάνατο του Φλόιντ, αφού τον Μάιο του 2020 ο λευκός πρώην αστυνομικός κράτησε το γόνατό του στον λαιμό του επί σχεδόν 9 λεπτά. Στις 25 Ιουνίου δικαστής της Μινεσότα καταδίκασε τον Σόβιν σε 22,5 χρόνια κάθειρξη.

Τα έγγραφα για την έφεση κατέθεσε ο ίδιος ο Σόβιν, καθώς, όπως δήλωσε, δεν εκπροσωπείται πλέον από δικηγόρο, και για τον λόγο αυτό ζήτησε από το δικαστήριο να εκδικάσει την έφεσή του αφού καταφέρει να βρει δικηγόρο να τον εκπροσωπήσει.

Μάλιστα, ο πρώην αστυνομικός κατήγγειλε ότι νωρίτερα τον Σεπτέμβριο ο δικηγόρος που ορίστηκε από το κράτος αρνήθηκε να τον εκπροσωπήσει.

Ο Σόβιν αναφέρει 14 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επανεξεταστεί η υπόθεσή του, ανάμεσά τους το γεγονός ότι ο δικαστής δεν δέχθηκε να αλλάξει ο τόπος της διεξαγωγής της δίκης του και ότι δεν ζήτησε να παραμείνουν σε απομόνωση οι ένορκοι το διάστημα που διαρκούσε η δίκη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ