Κοσμος

Τρεις Κινέζοι αστροναύτες επέστρεψαν στη γη μετά από 90 μέρες

Πρόκειται για ρεκόρ ανθρώπινης παρουσίας στο διάστημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστροναύτης
Αστροναύτης © Unsplash

Οι αστροναύτες της Κίνας επέστρεψαν σήμερα στη Γη έπειτα από διαμονή ρεκόρ 90 ημερών στον κινεζικό διαστημικό σταθμό.

Τρεις Κινέζοι αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη μετά από 90 ημέρες παραμονής στον πρώτο διαστημικό σταθμό της χώρας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε διάρκεια αποστολή τους είδους στην ιστορία της Κίνας και παράλληλα ρεκόρ ανθρώπινης παρουσίας στο διάστημα. 

Οι αστροναύτες Νίε, Λιού Μπομίν και Τανγκ Χονγκμπό προσγειώθηκαν με ασφάλεια το πρωί της Παρασκευής με το διαστημόπλοιο Σεντζού-12. Η κρατική τηλεόραση της Κίνας μετέδωσε πλάνα από το σημείο της προσγείωσης, όπου βρίσκονταν ελικόπτερα και οχήματα προκειμένου να φροντίσουν τους αστροναύτες.

Οι Κινέζοι αστροναύτες είχαν ξεκινήσει την αποστολή τους στις 17 Ιουνίου και στη διάρκεια της παραμονής τους στο διάστημα πραγματοποίησαν δύο περιπάτους, προχώρησαν σε έρευνες και είχαν και τηλεδιάσκεψη με τον ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος.

 

 

Η αποστολή Σενζού-12 ήταν η πρώτη από τέσσερις επανδρωμένες αποστολές που έχουν σχεδιαστεί για το διάστημα 2021-2022, καθώς η Κίνα συναρμολογεί τον πρώτο μόνιμο διαστημικό σταθμό της. Η διαδικασία απαιτεί 11 αποστολές. Η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή σχεδιάζεται για τον Οκτώβριο και η επόμενη ομάδα αστροναυτών θα παραμείνει στο διάστημα για 6 μήνες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ