- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μενέντεζ: Να φύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης από Κύπρο
Τι είπε για τις απειλές της Τουρκίας
Ρόμπερτ Μενέντεζ: Η αναφορά του στο Κυπριακό και ο στόχος του για την απομάκρυνση των Τούρκων στρατιωτών από την Κύπρο.
«Στόχος μου είναι να δω και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να φεύγει από την Κύπρο», είπε σήμερα (30/8) ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, μετά την παρασημοφόρησή του από τον Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κύπρου», ο Αμερικανός Γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ, τόνισε ότι νιώθει ιδιαίτερη τιμή που του απονεμήθηκε το παράσημο και δήλωσε περήφανος που είναι φίλος της Κύπρου, ενώ σημείωσε ότι οι απειλές κατά της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένουν σημαντικές, κάνοντας αναφορά στις προσπάθειες του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για διχοτόμηση της Κύπρου. «Είναι λάθος, είναι κακό για όλους τους Κύπριους και είναι κακό για την περιοχή», υπογράμμισε.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογράμμισε, στη διάρκεια ομιλίας του, πως μέσα από τη δράση και την πολιτική του, ο κ. Μενέντεζ έχει συμβάλει σημαντικά στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, ανά το παγκόσμιο.
Η απονομή του παράσημου έγινε στη διάρκεια τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, στην οποία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, νυν και πρώην μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, μέλη του διπλωματικού Σώματος, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και αξιωματούχοι κομμάτων.
Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του ο Γερουσιαστής Μενέντεζ έχει απαιτήσει την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών όλων των Κυπρίων, μέσα από μια βιώσιμη και διαρκή λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα των Η.Ε. και τις αρχές και αξίες της Ε.Ε.
Με πληροφορίες από «Καθημερινή Κύπρου»
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κινηματογραφική ληστεία σε τράπεζα στη Νάπολη - Άδειασαν τις θυρίδες και διέφυγαν
Το πτώμα της είχε βρεθεί μέσα στο Tesla του
«Πρόοδος στις παρασκηνιακές διπλωματικές προσπάθειες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν» λέει πηγή του Πακιστάν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εντός δύο εβδομάδων
«Όταν ξύπνησα διαπίστωσα ότι τα δόντια μου έχουν αφαιρεθεί»
Xρησιμοποίησε πέντε πιστόλια που ανήκαν στον πατέρα του
Αυτό το φαινόμενο, που ήταν ακόμη σχεδόν άγνωστο το 2024, διογκώθηκε το 2025
Δηλώνει ότι καμία εκεχειρία δεν πρέπει να επιτρέπει ελεύθερη κίνηση στο Ισραήλ
Ο Αμερικανός πρόεδρος βλέπει πρόοδο, αλλά προειδοποιεί για κλιμάκωση αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις
Η επίθεση ερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία
Η υπόθεση αφορά το σχέδιο κατεδάφισης της ιστορικής Ανατολικής Πτέρυγας
«Είμαστε κράτος υπό πολιορκία», δήλωσε ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ
Η μεσίτρια δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991, ενώ είχε πάει να δείξει ένα διαμέρισμα σε υποψήφιους πελάτες
Στον έλεγχο της νέας κυβέρνησης πέρασαν όλες οι βάσεις
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ενώ κοιμόταν
Στο επίκεντρο βρίσκεται η εξαφάνιση του απόστρατου υποπτεράρχου Γουίλιαμ Νιλ ΜακΚάσλαντ
Ραγδαίες εξελίξεις μετά το τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου στον Αούν
Το βίντεο, που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια προβολές
Ο 51χρονος Ερίκ Ρομπίκ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από δύο αγνώστους
Διαψεύδει η Βηρυτός επικοινωνία με Ισραήλ – Τι ειπώθηκε στη συνομιλία με Ρούμπιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.