- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουλάχιστον 21 νεκροί, περίπου 20 αγνοούμενοι στο Τενεσί μετά τις πλημμύρες που σημειώθηκαν - Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τους αγνοούμενους.
Στους είκοσι έχουν αυξηθεί οι νεκροί από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στο Τενεσί των ΗΠΑ μετά τις «ιστορικές», σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες, βροχοπτώσεις που έλαβαν χώρα στην πολιτεία.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, ο Γκραντ Γκιλέσπι, το 21ο θύμα βρέθηκε νεκρό σε αγροτική περιοχή. Ο αρχηγός της αστυνομίας προειδοποίησε ότι ο απολογισμός των θυμάτων υπάρχει κίνδυνος να γίνει ακόμη πιο βαρύς. Αρχικά η αστυνομία έκανε λόγο για περίπου σαράντα αγνοούμενους, πάντως πλέον μιλά για περίπου 20, ανάμεσά τους αρκετά παιδιά.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της πολιτείας, «22 έως 43 εκατοστά βροχής έπεσαν στην πληγείσα ζώνη του κεντρικού Τενεσί μέσα σε 6 ώρες το πρωί του Σαββάτου» και οι βροχοπτώσεις συνεχίσθηκαν ως και τη νύχτα, προκαλώντας «καταστροφικές» πλημμύρες.
Αξιωματούχοι στη Γουέιβερλι παρομοίασαν τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις με κυκλώνα ή ανεμοστρόβιλο, εξηγώντας ότι τεράστιες ποσότητες νερού έπεσαν τόσο γρήγορα που ο κόσμος δεν πρόλαβε να αναζητήσει ασφαλές καταφύγιο.
Επλήγησαν άλλες τρεις κομητείες. Βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις εκκαθάρισης του οδικού δικτύου καθώς «γέφυρες και δρόμοι στην πληγείσα περιοχή έχουν κλείσει».
Ο κυβερνήτης του Τενεσί μετέβη στις πληγείσες περιοχές χθες. Εικόνες που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και δρόμους πλημμυρισμένους από τη λάσπη.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τα «βαθιά συλλυπητήριά του» στις οικογένειες των θυμάτων και διαβεβαίωσε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη «να προσφέρει τη βοήθειά της» στις ομοσπονδιακές αρχές.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η γυναίκα είχε χάσει την όρασή της τα τελευταία 5 χρόνια
O δισεκατομμυριούχος ενοχλήθηκε με δημοσίευμα της LeMonde
Γιατί προβλέπει παράλληλα ότι το χρήμα θα χάσει τη σημασία του
To πρώτο αεροπλάνο του είδους θα παραλειφθεί από την Ελλάδα το 2028
Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να μεταφερθεί στην Ελλάδα
Ένα βρέφος παρέμενε άταφο για δύο χρόνια - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Μαζική κινητοποίηση του rescEU - Περισσότερα εναέρια μέσα και εκατοντάδες πυροσβέστες
Από καταστροφή εκρηκτικών ή εκπαιδευτικές βολές εντός στρατοπέδου άρχισε η πυρκαγιά - Συγκεχυμένες οι πληροφορίες
Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Space Needle δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν πού ακριβώς προσγειώθηκαν
Το δύσκολο ραντεβού
Με κολάρο για τουλάχιστον έξι εβδομάδες o Λιούμπισα Κάροβιτς
Άρον άρον απομακρύνθηκαν τουρίστες και κάτοικοι
Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ERCC, παρατείνοντας για 24 ώρες την αποστολή των εναέριων μέσων
Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις που εξετάζει η Ουάσιγκτον
Η μεγάλη φωτιά κοντά στο Μπορντό έχει σταθεροποιηθεί, αλλά δεν έχει οριοθετηθεί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ιστορική διαδρομή από το Σύνταγμα του 1960 έως τη συμφωνημένη βάση των διαπραγματεύσεων
Η οργή των φοιτητών ξεχείλισε μετά τη μαζική νοθεία στις εξετάσεις εισαγωγής στις Ιατρικές Σχολές τον Μάιο
Χωρίς τέλος τα προβλήματα ηλεκτροδότησης
Η κατάργηση της απαλλαγής de minimis στις ΗΠΑ βύθισε τις πωλήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.