Κοσμος

Κύπρος - Εμβόλια: Η αστυνομία μπαίνει στη μάχη κατά των fake news

Διαδόθηκε ψεύτικη είδηση για τον θάνατο ενός 12χρονου μετά τον εμβολιασμό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Την άμεση κινητοποίηση της κυπριακής αστυνομίας προκάλεσε η διασπορά της ψευδούς είδησης για το θάνατο ενός παιδιού μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού © UNSPLASH
Την άμεση κινητοποίηση της κυπριακής αστυνομίας προκάλεσε η διασπορά της ψευδούς είδησης για το θάνατο ενός παιδιού μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού © UNSPLASH

Την άμεση κινητοποίηση της κυπριακής αστυνομίας προκάλεσε η διασπορά της ψευδούς είδησης για το θάνατο ενός παιδιού μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού.

Η ολοένα αυξανόμενη διασπορά ψευδών ειδήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με την πανδημία του κορωνϊού αλλά κυρίως σε σχέση με τα εμβόλια για τον covid-19, προβληματίζει το κυπριακό υπουργείο Υγείας και την ίδια την κυβέρνηση. 

Οι αστυνομικές αρχές τις χώρας τέθηκαν χθες σε κινητοποίηση μετά την ταχεία εξάπλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μιας ψεύτικης είδησης περί θανάτου ενός 12χρονου παιδιού μετά τον εμβολιασμό του κατά της νόσου covid-19.

Η διακίνηση της εν λόγω είδησης προκάλεσε τεράστια αναστάτωση και υποχρέωσε την Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών να διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί θανάτου 12χρονου παιδιού.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε τελικά στην αστυνομία από την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, με την υποδιεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος να ταυτοποιεί συγκεκριμένα πρόσωπα που φέρονται να διέσπειραν μέσα από προφίλ και σελίδες που διαχειρίζονται την ψευδή είδηση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, το επόμενο βήμα αφορά στην εξασφάλιση μαρτυρίας ώστε τα εν λόγω πρόσωπα να συλληφθούν και να ανακριθούν.  

Κύπρος: Ξεκινά η συζήτηση για την 3η δόση εμβολίου

Το 77,2% του ενήλικου πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση την Κύπρο. Η μάχη κατά της παραπληροφόρησης γίνεται την ώρα που αρχίζει και στην Κύπρο η συζήτηση για το ενδεχόμενο χορήγησης και τρίτης ενισχυτικής δόσης για ανοσοκατασταλμένα άτομα άνω των 60 ετών.

Όπως γράφει η εφημερίδα «πολίτης», ομάδα εργασίας θα παρακαθίσει σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με τον ΕΜΑ όπου θα συζητηθούν δεδομένα από την πρώτη χώρα που εφαρμόζει την πολιτική της 3ης δόσης, το Ισραήλ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην Κύπρο μέχρι χθες εμβολιάστηκε τουλάχιστον με την 1η δόση το 77,2% του ενήλικου πληθυσμού, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού που ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του σχήμα έφτασε στο 71,8%.

Την ίδια ώρα οι εντατικές μονάδες των κυπριακών νοσοκομείων είναι υπερπλήρεις με το 90% των νοσηλευομένων να είναι άτομα που δεν έχουν λάβει καμιά δόση του εμβολίου κατά του covid-19.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ