Κοσμος

Μακρόν: Απαντά στο TikTok σε «ψευδείς πληροφορίες» για τα εμβόλια

Μετά από μία ακόμη κινητοποίηση κατά του υγειονομικού πάσου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η παρουσία του Εμανουέλ Μακρόν στο TikTok και οι απαντήσεις σε πολίτες για τα εμβόλια
Η παρουσία του Εμανουέλ Μακρόν στο TikTok και οι απαντήσεις σε πολίτες για τα εμβόλια © TikTok/ emmanuelmacron

Εμανουέλ Μακρόν: Επιστρατεύει το TikTok για να απαντήσει στις «ψευδείς πληροφορίες» σχετικά με τα εμβόλια.

Μέσω Tik Tok και Instagram θέλησε να απευθυνθεί στους Γάλλους ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα που του υπέβαλαν σχετικά με τους εμβολιασμούς οι πολίτες. Αυτή ήταν μία πρώτη ευκαιρία ώστε να τοποθετηθεί απέναντι στις «ψευδείς πληροφορίες» μετά και τις διαδηλώσεις κατά του υγειονομικού πάσου στην πρωτεύουσα. 

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ο Εμανουέλ Μακρόν εμφανίστηκε με μαύρο t-shirt, από τις διακοπές του στο φρούριο του Μπρεγκανσόν. Στο βίντεο, διάρκειας μόλις ενός λεπτού, επαναλαμβάνει πως ο εμβολιασμός είναι «το μόνο όπλο» μπροστά στο τέταρτο κύμα της Covid-19, με «λίγο παραπάνω από 42 εκατομμύρια Γαλλίδες και Γάλλους να έχουν λάβει μια δόση εμβολίου» και «λίγους περισσότερους από 35 εκατομμύρια» να έχουν «λάβει τις δύο δόσεις και οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι».

🔴Covid-19 : sur TikTok, MACRON appelle les Français à lui poser leurs questions sur la vaccination

«Γνωρίζω, εντούτοις, πως πολλοί από εσάς διερωτώνται ακόμα, φοβούνται, πολλοί ακούν ψευδείς πληροφορίες, ψευδείς φήμες, ο,τιδήποτε, πρέπει να το λέμε, επομένως αποφάσισα να απαντήσω απευθείας στα ερωτήματά σας. Ελάτε, θέστε τα μου και θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο άμεσος και πιο σαφής», λέει ο Εμανουέλ Μακρόν.

Σε μια πρώτη απάντηση, την οποία απευθύνει σε «έναν νεαρό άνδρα με καλή υγεία, ο οποίος ρωτάει γιατί να εμβολιαστεί», ο Γάλλος πρόεδρος τον παροτρύνει να το «κάνει για τους δικούς του», υπογραμμίζοντας πως θα μειώσει με αυτόν τον τρόπο «τον κίνδυνο να μολύνει άλλους».

 

Το προηγούμενο Σάββατο (31/7) πραγματοποιήθηκε μία ακόμη μαζική κινητοποίηση κατά του υγειονομικού πιστοποιητικού, με τη συμμετοχή περισσότερων από 200.000 ανθρώπων, στην καρδιά του καλοκαιριού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ