Κοσμος

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για το προσωπικό στην Washington Post

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στο γραφείο με πιστοποιητικό εμβολιασμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το κτίριο που στεγάζει την εφημερίδα Washington Post στην Αμερική © EPA / ERIK S. LESSER
Το κτίριο που στεγάζει την εφημερίδα Washington Post στην Αμερική © EPA / ERIK S. LESSER

HΠΑ: Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού τους για την Covid-19 θα υποχρεούνται να υποβάλουν όλοι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Washington Post.

Ο εκδότης της εφημερίδας Washington Post, Φρεντ Ράιαν, έστειλε email σε όλο το προσωπικό της εταιρείας ότι, πλέον, θα απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού ως προϋπόθεση απασχόλησης. Η αμερικάνικη εφημερίδα υιοθετεί αυτή τη νέα πολιτική στην προσπάθειά της να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στο γραφείο τους από τον Σεπτέμβρη. 

«Παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων της Post έχουν ήδη εμβολιαστεί, δεν πήρα την συγκεκριμένη απόφαση ελαφρα την καρδία», έγραψε ο Φρεντ Ράιαν στο επίμαχο email, το οποίο δημοσιοποιήθηκε και στους New York Times. «Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά ζητήματα υγείας και τις πραγματικές ανησυχίες για την ασφάλεια πολλών υπαλλήλων της Post, πιστεύω ότι η απόφασή μου είναι σωστή».

Η Washington Post, η οποία ανήκει στον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος και απασχολεί περισσότερους από 1.000 δημοσιογράφους, σχεδιάζει την επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο στις 13 Σεπτεμβρίου. Οι επισκέπτες και οι εξωτερικοί συνεργάτες θα πρέπει επίσης να δείχνουν βεβαίωση εμβολιασμού, πρόσθεσε ο Φρεντ Ράιαν, με εξαίρεση όσους δεν εμβολιάζονται για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους.

Ο κ. Ράιαν έγραφε στο email που έστειλε στο προσωπικό της εταιρείας ότι, στην πρώτη φάση της επιστροφής στο γραφείο, οι υπάλληλοι θα δουλεύουν δια ζώσης τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Προσπάθεια πολλών εταιρειών να επιστρέψουν με ασφάλεια στην «κανονικότητα»

Εταιρείες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να βρουν τρόπο να λήξουν με ασφάλεια την 18μηνη τηλεργασία. Ο αυξανόμενος αριθμός μολύνσεων από την παραλλαγή Δέλτα, ώθησε πολλές εταιρείες να επανεξετάσουν τα σχέδια επιστροφής στο γραφείο που είχαν ανακοινώσει την άνοιξη.

Πολλές μεγάλες εταιρείες ήταν στην αρχή επιφυλακτικές σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων τους. Ωστόσο, καθώς το εμβόλιο έχει γίνει πιο εύκολα προσβάσιμο, όλο και περισσότερες εταιρείες το απαιτούν. Το CNN, για παράδειγμα, έχει δώσει εντολή πλήρους εμβολιασμού για όλους τους υπαλλήλους που εργάζονται στα διάφορα γραφεία του, σύμφωνα με δήλωσε εκπροσώπου του την Τρίτη.

Η επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley δήλωσε τον Ιούνιο ότι, από αυτόν τον μήνα, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι στα γραφεία της στη Νέα Υόρκη θα πρέπει να εμβολιαστούν. Η Saks θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους να εμβολιαστούν πλήρως όταν αρχίσουν να πηγαίνουν στο γραφείο από το φθινόπωρο. 

Πληροφορίες από New York Times

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ