Κοσμος

Κορωνοϊός: Η Βρετανία θα εμβολιάσει κλινικά ευάλωτους 12-15 ετών

Ποιοι ανήλικοι θα μπορούν να λάβουν δόσεις του εμβολίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιαστικό κέντρο στη Βρετανία
Εμβολιαστικό κέντρο στη Βρετανία © EPA / ANDY RAIN

Βρετανία - Κορωνοϊός: Επεκτείνεται το πρόγραμμα εμβολιασμών - Ποιοι έφηβοι θα μπορούν να το κάνουν - Ξεκινούν τα εμβόλια για άτομα και 12-15 ετών.

Η βρετανική κυβέρνηση θα επεκτείνει, όπως ανακοίνωσε, το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στους ευάλωτους εφήβους ηλικίας 12-15 ετών. Οι νέοι ηλικίας άνω των 16 ετών μπορούν να εμβολιάζονται εφόσον είναι κλινικά πολύ ευάλωτοι ή σε υψηλό κίνδυνο λόγω υποκείμενων χρονίων νοσημάτων.

Ο αρμόδιος υπουργός για τον εμβολιασμό, Νάντιμ Ζαχάουι, δήλωσε σήμερα ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα επεκταθεί πλέον στα «παιδιά ηλικίας 12-15 ετών που πάσχουν από σοβαρές νευρολογικές αναπηρίες, σύνδρομο Ντάουν, είναι σε ανοσοκαταστολή και με πολυαναπηρίες». Επίσης, η επέκταση του προγράμματος θα αφορά τους 12-17 ετών που βρίσκονται σε επαφή, στο σπίτι τους, με ανοσοκατεσταλμένα άτομα, όπως και τους νέους ηλικίας 17 ετών, στους τρεις μήνες πριν από τα 18α γενέθλιά τους.

Το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι των Pfizer/BioNTech, που έχει εγκριθεί για τους άνω των 12 ετών από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή. Η απόφαση ακολουθεί μια σύσταση της επιτροπής που είναι επιφορτισμένη να συμβουλεύει την κυβέρνηση στην ανάπτυξη του προγράμματος εμβολιασμών, που από τον Δεκέμβριο έχει επιτρέψει τη χορήγηση μιας δεύτερης δόσης στο 68,5% του ενήλικου πληθυσμού.

Η επιτροπή δεν συστήνει, προς το παρόν, τον εμβολιασμό των κάτω των 18 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα, υπογράμμισε σε ένα δελτίο τύπου ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ, όμως συνεχίζει να μελετά τα «νέα δεδομένα» και «θα εξετάσει εάν θα συστήσει τον εμβολιασμό κάτω των 18 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα σε μεταγενέστερη ημερομηνία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ